Logo
Levering aan: NL

Inloggen
Status bestelling

Verlichting

Kies een categorie in het menu 'Fietsverlichting':

Fietsverlichting die voldoet aan wettelijke eisen

De eisen waaraan fietsverlichting moet voldoen, zijn in de wet vastgelegd. Ook ANWB en consumentenorganisaties informeren het publiek over dit onderwerp en wat je moet weten over schijnwerpers, koplampen, reflectoren, achterlichten en meer. Als de verlichting niet voldoet of niet aanwezig is, ben je strafbaar. Maar de juiste verlichting is, net als het dragen van een helm, vooral belangrijk voor je eigen veiligheid. Onverlicht op de weg, leg je het af tegen een auto... Alle door ons verkochte fietsverlichting voldoet aan de uitgebreide, Europese regelgeving. Zij is voorzien van een bewijs van goedkeuring van de Duitse dienst voor het wegverkeer. Let in dit verband op de letter 'K', aangebracht op het materiaal. In het wegverkeer zijn fietsdynamo's nog steeds het meest gebruikt. Maar daarvoor moet je behoorlijk doortrappen. Dat is dan een pluspunt voor de batterij- en accuverlichting. Deze lampen branden ook als je niet trapt. Dat is dan ook de reden dat de plicht om een dynamo te hebben is vervallen en dat accu's of batterijen zijn toegestaan. De dynamo moet tenminste 3 W spanning kunnen opleveren, bij een 6-voltsverlichting. En een batterij of accu mag worden gebruikt bij 6-voltsverlichting. De fietser mag dus kiezen. De wettelijke eisen gesteld aan de verlichting van een racefiets tot een gewicht van 11 kg. zijn wat minder en wijken af van de algemene voorschriften.

Fietsverlichting voordelig online bij HIBIKE

In onze onlineshop vindt je wettelijk toegelaten fietsverlichting en niet wettelijk goedgekeurde verlichting voor je sportieve avondritten door de bossen en langs de velden. Let daarom op de artikelbeschrijvingen. De voordelen van accu- en batterijverlichting zijn vooral de snelle montage en demontage aan het stuur. Je moet de accu wel van te voren opladen!. Als je de verlichting kan reguleren, is het mogelijk in de schemering met wat verminderde lichtsterkte te rijden, wat dan weer de verlichtingstijd verlengt en de accu spaart. In onze HIBIKE onlineshop voor fietsverlichting vindt je de merken van alle grote producten als Sigma Sport, Busch & Müller, Exposure Lights, Hope, Lezyne, Lupine of Blackburn. Het draait helemaal om LUX en Lumen, Li-ionen-accu's, lichtverspreiding, LED, gewicht van de lampen en hun verlichtingsduur. Moderne accu-LED-Lampen kunnen je op je rit zonder problemen 10 uur en langer begeleiden.

LED-fietslampen, helm- en achterlichten in ruime mkeus en tegen gunstige prijzen

Bij de aanschaf moet je je realiseren voor welk doel je de verlichting gebruikt. Voor de weg zul je moeten letten op de wettelijke regelingen. voor de sport ligt het anders. De prijs is ook belangrijk. De aanschaf van een set fietsverlichting is goedkoper dan het samenstellen van losse onderdelen. De plaats van het licht zul je ook moeten vaststellen: een voorlamp aan het stuur of op de helm. Hoeveel LEDs en lumen lichtsterkte wil je hebben? Heb ik voor de straat een achterlicht en reflectors of kattenogen aan de pedalen en spaken nodig? Een dynamo of toch maar een accu of batterij? Batterij- en accuverlichting is klein en licht èn gaat makkelijk mee in de rugzak indien nodig. Tegenwoordig is waterdichtheid geen probleem meer. Stekkers en doorvoeringen zijn ook waterdicht. Als er toch iets kapot gaat en heb je een nieuwe stekker, peertje, reservekabel of een nieuwe lader nodig, dan vindt je die bij HIBIKE online onder lampen en toebehoren Tip: Populair zijn de kleine batterijlichten van bijv. Knog Frog. Aan je tricot, rugzak of helm bevestigd, zijn deze kleine LED-lampjes in hun siliconenhuis zeer nuttig. Ontdek hier alles over het onderwerp 'Fietsverlichting' in onze shop. Scherpe prijzen en een uitgebreide keuze wachten op je!

Zu diesem Thema findest Du Beiträge im Hibike Blog Tip:Lukas vertelt het een en ander in onze HIBIKE-blog over fietsverlichting. Je verstaat hem best!

 
AJAX Loader Icon