Logo
Levering aan: NL

Inloggen
Status bestelling
Summer Sale up to 60% OFF 🌞 apparel, bicycle parts, accessories >
Huge BIKE SALE 🚲 up to 55% OFF >

Bagagedragers

Fietsmanden & bagagedragers online kopen bij HIBIKE


Kies een categorie in het menu 'Bagagedragers en fietsmanden':

Bagagedragers en fietsmanden voordelig online bij HIBIKE

Bagagedragers moeten veelzijdig en robuust zijn. De bekendste zijn de Bagagedragers aan het achterwiel (HR-Gepäckträger). Je kan er al gauw 25 tot 30 kg aan gewicht mee vervoeren. Veel types zijn geschikt voor montage aan de zgn. pletscherplaat, die bij toerfietsen standaard aanwezig is en vaak ook dient als bevestigingspunt voor het spatbord. Pletscherplaten vindt je niet zo vaak bij mountainbikes.
Als tegenhanger van de bagagedrager achter, fungeert de bagagedrager aan het voorwiel. (VR-Gepäcktrager), of aan de voorvork, de zgn. Lowrider. De lowriders komen er steeds meer in en worden in combinatie met pak- en zijtassen gebruikt. De huidige lowrider beïnvloedt het stuurgedrag niet veel, maar de eenvoudige voorwielbagagedrager doet dat wel en vermindert het rijcomfort. Ook voor achtergeveerde fietsen is de montage van een bagagedrager mogelijk. Zij worden met behulp van een klem aan de zadelpen bevestigd en kunnen tot 10 kg gewicht dragen. Montage voor of achter is eenvoudig en snel te doen. Naast de zadelpendragers bestaat ook de bevestigingsmogelijkheid aan de achterbrug of zelfs in combinatie met de schijfrem (bijv. de Tubus Disco). Deze laatste twee bevestigingen zijn gecompliceerder.

Bagagedragers en boodschappenmandjes voordelig online kopen

Er zijn dus verschillende montagemogelijkheden, afhankelijk van de breedte, gewicht en keuze van het materiaal (meestal staal of aluminium). Tubus levert zelfs een bagagedrager van titanium - titanium is ondanks zijn lage gewicht zeer sterk en onverwoestbaar - . Let wel op de afmeting van de wielen. Want Bagagedragers zijn uiteraard afgestemd op verschillende wielmaten (26, 28 of 29-inch). Montage aan kleine frames is lastiger. Voor kinderfietsen hebben we speciale kinder-bagagedragers.
In onze onlineshop vindt je topmerken als Tubus en Racktime, die wij voor stevige fietstochten aanbevelen. Ook zijn er combinaties van Specialised met spatborden. Alles in één. Racktime biedt ook bagagedragers met achterlicht. Als je een veerklem zoekt, kijk dan bij Accessoires en onderdelen. Zowel voor de lange toertochten en stadsverkeer tot aan de smalle dragers voor racefietsen toe: in onze onlineshop vindt je een ruime keus aan scherp geprijsde bagagedragers! Let wel op het maximaal toelaatbare gewicht.

De juiste mand voor jou en je fiets

Voor het vervoer van boodschappen over kleine afstanden zijn Fietsmanden zeer geschikt. De mand wordt als stuurmand of als achterwielmand geleverd. De achterwielmand wordt aan de bagagedrager bevestigd en biedt meestal meer bergruimte dan een stuurmand. Ze zijn niet geschikt voor het zwaardere werk. Met een fietsmand kunnen je boodschappen en picnicspullen vervoeren. Meestal kun je de manden met behulp van een eenvoudig kliksysteem vastmaken. (bij Brooks noemen ze het 'KlickFix'). Er zijn variaties. Korven met of zonder draagbeugel, weinig of veel ruimte, open of gesloten, van kunststof of metaaldraad. In de categorie fietsmanden vindt je vast wat je zoekt!

 
AJAX Loader Icon