Logo
Levering aan: NL

Inloggen
Status bestelling

Hardtails

Hardtail mountain bikes online store - Specialized, Trek, Orbea, Santa Cruz and many more to buy online
Kies een categorie in het menu 'hardtail mountainbikes':

Kies je voor een hardtail of een fully?

Mountainbikes met een ongeveerd frame aan de achterkant noemt men 'hardtail mountainbikes'. Vering bij het voorwiel is er wel. Het woord 'hardtail' zegt het eigenlijk al: hardtail, harde staart! De voor-en nadelen van een hardtail zal iedereen voor zichzelf moeten vaststellen. Het is vaak een kwestie van smaak. Hieronder volgt een samenvatting:

Voordelen van een hardtail MTB

De ongeveerde achterbouw van een hardtail is stijver en maakt het trappen effectiever. Het gewicht is wat minder dan bij een volgeveerde bike. De hardtail is dan beter geschikt voor cross-country en marathonritten. De prijs is lager dan die van een fully, ook vanwege lagere kosten van onderhoud. Vooral voor beginnende mountainbikers zijn dit sterke argumenten. Wie voorzichtig wil beginnen en maximaal 1.000 euro wil neerleggen voor zo'n fiets, vindt al een ruime keus aan goede modellen. Ben je geïnteresseerd in het betere werk, dan komt snel de vraag aan de orde of het een aluminium- of carbonframe moet zijn. Toepassing van deze dure materialen verlaagt weliswaar het gewicht, maar verhoogt, vooral bij carbon, de prijs. Meestal valt de keuze op het voordeliger aluminium, maar voor high-end producten, nodig in professioneel gebruik, kom je toch uit bij carbon. Er zijn nog steeds stalen hardtails in omloop en in productie!
Hardtail voordelig online, grote keuze bij Hibike
Dan zijn er nog de hardtails, specifiek voor trails- en endurorijden. Met hun korte kettingbrug en vlakke stuurhoek zorgen ze voor veel genoegen bij het rijden, zonder dat je de portemonnee teveel moet trekken en je eigen monteur moet meebrengen. Welk materiaal en bike voor jou de juiste is, beslis je zelf. In onze shop zijn talrijke modellen van verschillende maat en tegen gunstige prijs beschikbaar, zoals de 26 inch en de 27,5 (650B) of de snelle 29 inch hardtails.

 
AJAX Loader Icon