Logo
Levering aan: NL

Inloggen
Status bestelling

Ladies' Shoes & Socks

Kies een categorie:


Dames fietsschoenen - mountainbike- of racefietsschoenen voordelig online

Ook bij de schoenkeuze vindt je een uitgebreid aanbod voor dames. Een schoen is niet zomaar een schoen. Het voetbed moet zijn aangepast aan de vrouwelijke voet. Maar het staat ook vast dat ook vrouwen graag gebruik maken van de zgn. Unisex-modellen. Het hangt af van de juiste pasvorm en of je een goed gevoel erbij hebt. Een dames mountainbikeschoen, die voor de vrouwelijke voet is gemaakt, past beter bij je leest en biedt een beter houvast. Dat geldt ook voor de lichte racefietsschoen voor dames of de profschoen voor crosscountry, een Alpencross of all-mountain damesschoen. Wij bieden een ruime keuze. Hier tref je topmodellen aan en testwinnaars, zoals Giro, Sidi, Bontrager of Specialized Woman-schoenen. Koop voordelig online bij HIBIKE in onze Ladies Shop.

Fahrradschuhe für Frauen im Fahrradshop günstig online kaufen. MTB Schuhe Damen und Rennrad Damenschuhe, Freizeitschuhe und Damensocken

Een mountainbikeschoen voor vrouwen onderscheidt zich functioneel niet van een mannenschoen. Naast de kleurstelling, spelen vorm en gewicht een rol. De eerste vraag die je moet beantwoorden is, of de schoen een bevestigingsmogelijkheid heeft voor noppen, cleats. Dus of je schoen kan worden gecombineerd met een klikpedaalsysteem. Wil je sportief en snel zijn, kies dan voor het kliksysteem. Uitoefening van de lichaamskracht is dan optimaal. Let dan ook op een stijve, stevige zool en laag gewicht van de schoen. Als je niet bent gesteld op een vaste verbinding van schoen en pedaal kan je met iedere MTB-schoen ook zonder noppen, „normaal“ rijden. Je kunt dan ook kiezen voor een gemakkelijke dames-'flatschoen'. Deze is geschikt voor platte trappers, zgn. flatpedals, ook bekend als berenklauwen... Flatschoenen zijn een gemakkelijke variant voor de liefhebbers van downhill-/freerideparcours en trails. Ze lijken meer op vrijetijdsschoenen. De zolen combineren goed met flatpedalen, die met hun pins een goed houvast bieden.

Zoek je een raceschoen, dan wordt speciaal gelet op het gewicht en de efficiënte krachtoverbrenging op de pedalen. Als je een wegrenner bent dan moet je schoenzool extra stijf zijn, want in de wielersport gaat het om het leveren van een prestatie. Van de Lady Profischoen tot aan de raceschoen voor beginners, vindt je bij ons een grote keuze.

Zoek met de juiste schoen ook de juiste sokken. Dankzij speciaal weefsel, zorgen deze sokken voor (verhoudingsgewijs) droge voeten en houden zij je 's winters warm. Alle Sportsokken voor dames van diverse bekende merken vindt je hier in ons Lady menu. Overigens, omdat de voeten van vrouwen anatomisch anders zijn dan die van mannen, bieden enige fabrikanten ook anatomisch gevormde binnenzolen voor race- en mountainbikeschoenen aan. Al deze artikelen vindt je in onze grote Hofdcatalogus, die altijd de moeite van het napluizen waard is. Veel genoegen bij het shoppen dames!

 
AJAX Loader Icon