Logo
Levering aan: NL

Inloggen
Status bestelling

Kind- en tienershop

Kids & Tieners Shop voor kinderen en tieners van HIBIKE - Alles wat de kleine fietser nodig heeft. 12-inch loopfietsen tot 24-inch jeugd-MTBs, kindertricots, shirts en nog meer tegen gunstige prijs aanschaffen

Kies een categorie:


De HIBIKE Kids- & Youth-Shop, van loopfiets tot tiener-MTB

Kinderfietsen 12“, 16“ en tienerfietsen 20“, 24“ en 26“.

Kinderfietsen mogen aan veiligheid en stevigheid niets te wensen overlaten. In onze "Kids & Youth Shop" vindt je voor de kinderen Goede kwaliteit kinderfietsen, of kinder-racefietsen of -mountainbikes (MTB). Bergamont, Specialized, Ghost, Kona en nog meer... In onze kindershop kun je kinderfietsen en de nodige accessoires tegen een gunstige prijs kopen. Want ook voor kinderen bieden de grote fabrikanten prachtige producten.

Als een kind zelfstandig mag kiezen, valt de keuze gauw op een fiets die er op het eerste gezicht goed uitziet. Vaak wil het een fiets die er net zo uitziet als die van één van de ouders. Dan moet de kinderbike net zo cool zijn als de MTB-Fully van papa. Maar het uiterlijk van de fiets mag echt niet doorslaggevend zijn. Men moet opletten dat de kinderfiets van goede kwaliteit, veilig en robuust is, bij de leeftijd en lichaamsgrootte past en ook past bij de behoefte. Een goede kinderfiets heeft de juiste onderdelen, accessoires, het juiste gewicht èn ziet er goed uit! De fiets moet niet alleen zijn voorzien van de juiste pedalen en pedaalarmen, het juiste zadel en de goede zadelhoogte, de juiste wiel- en framegrootte, maar ook van de juiste licht te bedienen remmen en verlichting.

Vering van een kinder-mountainbike wordt pas nodig wanneer 20“ wielen nodig zijn. Voor de kleine biker is vering overbodig. Dit maakt de fiets alleen maar zwaarder. Voor de kleine, lichtgewicht fietser kan men nauwelijks een passende en coole verende vork vinden die dan ook dat presteert wat men zich ervan voorstelt. Kinder MTB online günstig kaufenWij adviseren daarom af te zien van vering. Iets dikkere banden zorgen al voor een betere schokdemping. Bij een leeftijd liggend tussen 6-8 jaar is meestal een 16“ fiets aan te bevelen. Voor 20“ wielen (vanaf ca. 8-9 jaar) kan men wel een kleine, goede MTB met verende voorvork uitkiezen. Voor de kleine racers die enthousiast zijn voor de Enduro-/Downhill-/Freeride-Sport, zijn in de 24" groottemaat bikes met 160mm veerweg voor de snelle afdaling beschikbaar. In dat geval moet men voor de kids zeker denken aan de juiste beschermende kleding en beschermers .
Papa rijdt fatbike, dat wil ik ook! Geen probleem, ook kinder-fatbikes zijn verkrijgbaar. Men kan zeggen dat vanwege de brede banden het leren fietsen makkelijker en ideaal is voor de kleine beginneling. Daar worden niet alleen de kleintjes vrolijk van!

De grootte van een kinderfiets op de juiste wijze vaststellen

Kies nooit een te grote kinderfiets, anders is het snel afgelopen met het fietsplezier. Daar komt bij dat een te grote fiets ook tot ongelukken kan leiden, omdat het kind de fiets niet goed beheerst. Zolang het kind, op het zadel zittend, met de teentoppen de grond kan aanraken is de fiets passend. Voor kinderen is het belangrijk snel contact met de grond te kunnen hebben. Onze algemene matentabel, waarmee men zich kan oriënteren op de juiste frame-grootte voor kinderfietsen, vindt je hier onder het kopje framegrootte kinderfiets kiezen. De tabel is alleen oriënterend. Je moet ook letten op de motoriek van het zich ontwikkelende kind.
En het is geen vraag of de helm op moet.kinderhelmDe fietshelm hoort er vanaf het begin bij. Dat ouders daarmee het beste voorbeeld geven is de beste aansporing voor het kind om zelf vrijwillig naar de helm te grijpen. Ook de fietshelmen zijn tegenwoordig voor iedere kinderleeftijd te verkrijgen. Ze zijn leuk om te zien en beschermen het belangrijkste: het hoofd!

Loopfietsen voor de kleintjes en de eerste 12“-fietsen

Is het kind nog te klein voor een fiets, dan is een loopfiets ideaal. Loopfietsen bieden na enig oefenen veel plezier. Het kind kan genieten van de frisse lucht, beweegt goed en wordt vanzelf nieuwsgierig naar een echte 12"-fiets. Stuit het omgaan met een loopfiets niet meer op problemen en zijn de benen lang genoeg, dan kan worden overgegaan op een echte 12“-fiets. Laufrad für Kleinkind online günstig kaufen Of je kind beter eerst met zijwieltjes of zonder deze fietst, is niet zonder meer te zeggen en hangt ook van het kind af. Het idee om de eerste fiets zonder zijwieltjes uit te rusten is wijd verbreid. Zonder deze wordt het evenwichtsgevoel gestimuleerd. Wen je kind dan ook niet al te lang aan het gevoel van zekerheid die zijwieltjes bieden. Het kind kan zonder deze snel het evenwichtsgevoel op de fiets verkrijgen. Heb daarbij wel geduld en dring niet te hard aan. De eerste fietsrit met de ouders moet ontspannen zijn, zodat de interesse van het kind in een volgende rit blijft bestaan. Eerst wanneer het kind zeker is in de omgang met de fiets en een paar basisregels kent, kan je grotere trips plannen. Denk bij het plannen van een familie-uitstapje aan de lengte en de moeilijkheid van de route. Bouw een doel in, bijvoorbeeld een ijssalon of speeltuin, en toon je bewondering voor de prestaties van de kleine voor zijn eerste fietsprestatie!

Scooter & Kickboards

Naast loopfietsen, kleine en grote fietsen voor kinderen bieden wij ook kickboards & scooters aan. Het merk Micro biedt op dat gebied het nodige, waardoor het kinderhart harder gaat kloppen en de ouders worden overtuigd door het goede materiaal en veiligheid. Goede producten van klein tot groot en geschikt voor het onderdeurtje tot aan de coole tiener.

Wat de HIBIKE Kids & Youth Shop naast kinderfietsen nog meer biedt

Met passende fietskleding voor kinderen, voor vrijetijd of voor sportief fietsen, wordt de uitrusting compleet. Een kinder-fietsbroek met zeem, een bikeshort, een luchtig tricot, een kinder sportbril/zonnebril voor bescherming van de ogen, of fietsschoenen voor het toekomstige Vlaamse Pijl-talent. Een makkelijk te bedienen fietsslot moet voorkomen dat de fiets ongewild van eigenaar wisselt wanneer de rit wordt onderbroken bij speeltuin, ijssalon of bioscoop. De fietssloten moeten solide zijn, maar ook makkelijk te bedienen. Ook kinder-fietshandschoenen kunnen van pas komen wanneer de ritten lastiger en langer worden. Handschoenen zorgen voor een goede grip op het stuur en beschermen de handen tegen verwondingen bij een val. Van kinderrugzak tot aan bidons en ook de coole fietscap, dat alles vindt je hier in de Kids-Shop.

We wensen je veel genoegen met het doorbladeren van ons aanbod op het gebied van kinderfietsen en toebehoren. Topmerken en gunstige prijzen wachten op je. Hier vindt je online alles wat je nodig hebt om zoon of dochter met een goede fietsuitrusting de weg op te sturen. Dat daarmee de kleine vrijetijdsfietser een echte biker moge worden!

 
AJAX Loader Icon