Logo
Levering aan: NL

Inloggen
Status bestelling

Fietsen

Buying a bike made easy in our bike shop online

Eenvoudig een fiets kopen in onze onlineshop

Wil je een nieuwe racefiets of mountainbike kopen? Wandel hier door het grote aanbod van bekende en goede fabrikanten. Welkom in onze online-fietsshop!

Fiets online kopen, bijv. een MTB Hardtail 29-inch Een fiets online kopen is niets bijzonders meer. Je hebt zo de mogelijkheid aanbiedingen met elkaar te vergelijken en profiteer je van het grote aanbod van verschillende fabrikanten. Van de voordelige fietsen voor beginners tot het dure luxemodel met exclusieve accessoires, profiteer je van onze lage prijzen. Verder vindt je alle topmerken bij elkaar: Trek, Specialized, Ghost, Bergamont, Cervélo, Lapierre en nog veel meer! Je kunt zien dat we tot de kring van Trusted Shops behoren en de klant zekerheid bieden en je kunt je nieuwe droomfiets laten financieren. En in Duitsland leveren wij fietsen zonder verzendkosten!

Hierna zullen wij de verschillen tussen de vele typen aangeven, zodat je makkelijker een keus kunt maken. In iedere categorie vindt je gedetailleerde informatie over ieder type fiets. Vind hier de bij jou passende fiets:

Waarvoor gebruik je de fiets: voor het rijden door bos en hei of voor woon-werkverkeer of in stedelijke gebieden?

Niet iedereen voelt zich fijn in stadsverkeer tussen auto's en lawaai. Om de keuze voor een fiets te beperken moet je eerst bij jezelf te rade gaan of je een sportfiets of stadsfiets wenst.

All Mountain, XC (cross-country), DH(downhill): deze fietsen behoren alle tot de categorie mountainbikes
Beispiel für ein Mountainbike
In de bossen onderweg zijn, kan betekenen dat je over brede, rustige bospaden of over boomwortels en steentjes door de modder rijdt. Als je je prettiger voelt in het bos dan in de stad, kies dan voor een mountainbike. Er is een buitengewoon uitgebreide keus tussen verschillende merken en uitvoeringen. Van fietsen met veel of weinig vering tot verschillende maten wielen en banden. De zitpositie verandert naar gelang het type fiets van rechtop, comfortabel, tot liggend, sportief. Ontdek de verschillende mountainbikes:

Voor wie zijn stadsfietsen en toerfietsen geschikt?
Beispiel für ein Trekkingbike
Een mengvorm tussen de mountainbike en een fiets geschikt voor het rijden over gebaande paden, is de toerfiets of trekkingbike. Stads- en toerfietsen verschillen niet veel van elkaar. Een stadsfiets is perfect voor stadsverkeer en om boodschappen en kleine kinderen te vervoeren. De fiets kan er sportief uitzien, je zit comfortabel rechtop, je hebt een bagagedrager, vaste verlichting en spatborden, 28-inch wielen. Voor fietsen in de stad is dit de juiste keus.

Wat is er zo bijzonder aan een racefiets?
Beispiel für ein Rennrad Wie snel vooruit wil over de weg kiest een fiets met smalle velgen en banden, een fiets zonder toeters en bellen, een fiets waarop het bovenlichaam gestrekt ligt, in een sportieve houding. De armen worden flink belast en de fiets heeft verschillende mogelijkheden om de houding naar behoefte te veranderen. Afhankelijk van hoe sportief je onderwegh wilt zijn, zijn er modellen voor beginners, maar ook modellen voor de wegkoerser die zo 10.000 Euro kunnen kosten. Tot de racefietsen behoren ook de triathlonfietsen, die opvallen door hun perfecte stroomlijn. Een racefietser vindt hier passende aanbiedingen:

Wat zijn BMX- en Singlespeedfietsen?
Beispiel für ein Dirt/Dual Bike
Deze categorie wordt als „speciaal“ beschouwd. Hiertoe behoren de zgn. BMX- en dirtbikes. Met de 20-inch(BMX) en 26-inch(Dirt)bikes kun je stunten en 'tricks' uitvoeren. Ze zijn zeer stevig en stabiel en geschikt voor het maken van sprongen en zgn. pumptracks. In tegenstelling tot deze bikes ziet een zgn. singlespeeder, een fiets zonder versnelling, de baanfiets, er een stuk eenvoudiger uit. Voor zo'n fiets moet je enige affiniteit hebben. Je moet ervan houden. Singlespeeders zijn een aparte categorie fiets. De eigenaars ervan laten zich er op voorstaan: door berg en dal zonder versnelling! Snelheid maken op de wielerbaan!

Soorten bikes - Hoe sportief zijn ze?

Ook sporters laten zich in categorieën indelen. De keus van het type fiets is hiervan afhankelijk. Er is een grove indeling te maken:

  • Stads-en vrijetijdsrijders
  • Toerrijders
  • Sportieve rijders
  • Wedstrijdrijders

Stad- en toerrijders
Deze willen op een verhoudingsgewijs rustige manier van A naar B rijden of tochtjes maken met het gezin. Een stads- of toerfiets is dan perfect. Zelfs dan kan er belangstelling bestaan voor de aanschaf van een mountainbike-fully voor het maken van wat langere, comfortable tochten door bos en duin. De prijs-kwaliteitsverhouding ligt dan ook anders. Er is minder behoefte aan gestroomlijnde onderdelen en extra lichte uitvoeringen.

Sportieve rijders
Dan heb je de categorie fietsers die gezond en fit wil blijven en één tot twee keer per week hun rondjes draaien, hun parcoursen afmaken en af en toe met vrienden een marathon rijden. Ze houden van het buiten zijn en om stevig in beweging te zijn en stellen prijs op een goede fiets, maar niet tegen elke prijs.

Wedstrijdrijders
Er zijn sportieve rijders voor wie het fietsen meer dan een hobby is. Zij vreten drie tot vijf keer per week kilometers en voelen zich goed daarbij. Zij nemen deel aan wedstrijden. Lichaamstraining en het steeds beter kunnen leveren van een goede prestatie staan voorop. Zij stellen prijs op lichte frames, carbon-onderdelen, lichte en gestroomlijnde accessoires. Veel mountainbikers, die van strijd houden en prijs stellen op een lichte en snelle 29-incher hardtail, vindt men terug op de racefiets ( - vooropgesteld dat de MTB-er net zoveel houdt van de weg als van de bossen -). De zitpositie op een voor wedstrijden geschikte mountainbike is nagenoeg vlak en benadert die van een racefiets.

 
AJAX Loader Icon