Logo
Levering aan: NL

Inloggen
Status bestelling

Gereedschap

Bike tools and care products online at HIBIKE


Kies een categorie in het menu fietsgereedschap en onderhoudsmiddelen:

Het juiste onderhoudsmiddel en gereedschap - een ruime keuze bij HIBIKE

Als je wilt dat het als gesmeerd loopt, dan benodig je een fiets onderhoudsmiddel - en dat onderhoud zul je op gezette tijden moeten herhalen. Er zijn verschillende producten waarover wij je van advies kunnen dienen. Fietsonderhoudsmiddelen voordelig online bij HIBIKEVan smeermiddel en kettingolie tot vet-oplossende reinigingsmiddelen: practische oplossingen zijn de onderhoudssets. De producten van Muc-Off bijvoorbeeld, bevatten combinaties van ontvetter, schoonmaakmiddel in sprayvorm en spons met borstel. Heb je een dure fiets aangeschaft, dan kan je het nodige doen om het schoon en rijklaar te houden. Dat betekent de aanschaf van de juiste kettingolie, een goed schoonmaakmiddel voor de hele fiets en nakijken of er geen versleten onderdelen zijn, of stuur, zadel en dergelijke nog in de juiste, vaste positie staan en de verlichting en bevestiging van accessoires nog in orde is. Daarmee voorkom je later dure reparaties.

Uivoerige tips voor fietsonderhoud vindt je in onze Web-blog, waarin Rainer het nodige vertelt over goed onderhoud. Speciaal bij mountainbikes, vanwege de vering, is onderhoud een belangrijk punt.

Gereedschap voor onderweg

Tot de bijzonder practische hulpjes voor onderweg behoren de Multitools (multifunctioneel gereedschap). Dit is klein gereedschap dat kan worden meegevoerd in rugzak of zadel- of fietstas. Men kan het snel en eenvoudig in- en uitklappen. Je vindt in een multitool bijvoorbeeld een schroevendraaier, inbussleutels en een spaaksleutel. Eén van de meest verkochte mini-inklapbare gereedschappen komen van Park Tool en van Topeak. 16 – 20 functies in een dergelijk klein inklapbaar stuk gereedschap zijn geen zeldzaamheid.

Professioneel gereedschap ook voor de liefhebber

Fietsgereedschap voordelig online bij HIBIKE Nagenoeg alles, wat je voor reparatie van je fiets nodig hebt, vindt je in onze shop. Dat geldt voor zowel de professionele monteur als de liefhebber. Naast de hierbovengenoemde Multitool in de rugzak, heb je wellicht nog meer fietsgereedschap nodig thuis. Een draaimomentsleutel bijvoorbeeld of een kettingpons. Wil je een uitgebreide collectie die keurig kan worden opgeruimd, dan schaf je je een gereedschapskoffer of gereedschapsset aan. In dergelijke koffers of sets bevinden zich dan bijvoorbeeld de nodige tangen en kabelsnijders. Ook hier behoren, naast Park Tool ook Pedros tot de topmerken. Een dan moet je vooral de kleine reparatiesets met bandenlichters, plakkers, ventielen en lijm niet vergeten!

Fiets-montagestandaard zinvol?

De Fiets-montagestandaard of reparatiestandaard heeft zin voor iedere fietser die zijn of haar fiets in een goede positie voor zich heeft om schoon te maken en te onderhouden. Je kan rechtop staan en hebt de ruimte rondom de fiets. Hangt de fiets in een - op zijn best een in hoogte verstelbare - standaard, dan werk je een stuk gemakkelijker. Daarbij nog een opgeruimde werkbank en het juiste gereedschap en je voelt je prettig in je eigen hobbywerkplaats. Als je de fiets doelmatig wilt opbergen dan zijn er ook fietshouders beschikbaar. Die vindt je vaak onder 'displaystands' (in het Duits: 'Ausstellungsständer'.

 
AJAX Loader Icon