Logo
Levering aan: NL

Inloggen
Status bestelling

Bidons & Bidonhouders

Fiets- en drinkflessen voor alle doeleinden


Kies een categorie in onze 'bidon en drinksystemen' shop:

Een bidon of drinkfles kopen

Een bidon of drinkfles behoort tot de basisuitrusting van een stevige en sportieve tour. Altijd oppassen dat je niet uitdroogt! Met behulp van een houder aan het zadel of frame kun je onderweg, zonder af te stappen, wat drinken en verder gaan. Drinkflessen voor de fiets hebben verschillende inhoud, bijv. 500 ml, 600 ml, 750 ml en zijn van verschillende materiaal-samenstelling.

Drinkflessen, bidons van aluminium, staal of kunststof?

De kunststof drinkfles wordt het meest gebruikt. Het model 'Big Mouth' van Specialized bijvoorbeeld, is een klassieker en populair. Meestal zijn deze flessen van een merk- of teamlogo voorzien. Het grootste voordeel van de kunststof bidon: zij is onbreekbaar en licht. Na lange tijd kan de inhoud een vreemde smaak aannemen. De fles is dus niet helemaal smaakneutraal. Bij de aanschaf van een bidon verdient het aanbeveling te letten op de aanduiding BPA (bisfenol-A) en weekmakervrij. Daarmee vormt de fles geen enkele bedreiging voor je gezondheid. De fles mag geen schadelijke bestanddelen bevatten en mag niet lekken. HIBIKE verkoopt alleen deze veilige flessen! Sommige flessen kunnen ook in de vaatwasser.
Bidons en drinksystemen voor de fiets  - voordelig online bij HIBIKE Dan zijn er nog de thermosflessen, die dranken lang koel of warm kunnen houden. Ze zijn meestal vervaardigd uit roestvrijstaal of aluminium. Roestvrijstalen bidons zijn volkomen veilig wat schadelijke stoffen betreft. Ze zijn onverwoestbaar en hebben een lang leven. De stalen flessen zijn wat zwaarder dan de aluminium- en kunststofflessen. Aluminiumbidons zijn ook prima. Ze deuken wat makkelijker. Dan biedt 'Camelbak' zelfs Glazen drinkflessen. Deze worden door een silconenlaagje tegen breuk beschermd. Dan zijn er ook flinke flessen in omloop met een geïntegreerd filtersysteem. Je hebt een keus tussen verschillende vormen, verschillende doppen, ventielen en mondstukken... De aankoop van een bidon of drinksysteem hangt helemaal af van je persoonlijke voorkeur!

Drinkfleshouders en reserve-onderdelen

Een passende Drinkfleshouder zorgt voor een goede berging van je bidon. De meeste bidons passen er in. Stel je prijs op een zeer lichte Carbon fleshouder (bijv. een van AX Lightness of Tune) of wil je er een met een zij-ingang? Deze laatste zijn practisch voor frames waar weinig plaats is binnen de framedriehoek! Voor de gestroomlijnde koersfietser biedt het merk 'Elite' bijv. een bidonkit aan. Dat is dan een gestroomlijnde fles met houder. In Drinkflessen, bidons toebehoren vindt je doppen en deksels, filters, mondstukken en nog meer. En dat alles tegen zeer gunstige prijs in onze onlineshop voor drinkflessen voor de fiets.

 
AJAX Loader Icon