Logo
Levering aan: NL

Inloggen
Status bestelling

Road Bike Quick Releases

Snelspanners voor je racefiets

Snelspanners zijn uitgevonden door Tullio Campagnolo. Hij moest in november 1927, tijdens een race met halfbevroren vingers een versnelling wisselen aan zijn achterwiel, al knoeiend met een vleugelmoer. Dat was nog in de tijd dat je het achterwiel geheel moest uitnemen en omdraaien om gebruik te kunnen maken van een andere versnelling! Tullio kreeg toen het idee om een mechanisme te ontwerpen dat het makkelijk in- en uitnemen van een achterwiel mogelijk maakt. De snelspanner, kwam snel ter wereld en Tullio patenteerde zijn uitvinding. En nu nog, is de snelspanner, maar ook de nieuwere steekas, niet weg te denken uit de fietstechniek.
Een snelspanner wordt in verschillende kleuren of als een lichtgewicht geleverd. Extralite snelspanners of Zipp, Tune, Procraft... wij bieden je een ruime, bonte keus tegen gunstige prijs. Met een lichte snelspanner kan men tot 100 gram gewicht besparen. Maar let op: lichte snelspanners functioneren niet met horizontale pads. Als het dan licht moet zijn, dan adviseren wij je tot de aanschaf van de Salsa Flip Off, gemaakt van titanium.
En de ontwikkeling van nieuwe spanners staat niet stil. Racefietsen bieden traditioneel inbouwbreedten van 100 mm vóór en van 130 mm achter. Bij het wijzigen van deze maten door het gebruik van schijfremmen en steekassen, veranderen ook de maten van de snelspanners. Racefietsen met schijfremmen beschikken intussen over een inbouwbreedte van 135 mm achter (en 100 mm voor). Wanneer je een steekas gebruikt is de breedte vóór weliswaar 100 mm bij een diameter van 15 mm, maar achter 142 mm bij een diameter van 12 mm.

 
AJAX Loader Icon