Logo
Levering aan: NL

Inloggen
Status bestelling

Ovale Tandwielen

Die aarde is plat en kettingbladen moeten rond zijn

Innovatieve producten zien er soms wat merkwaardig uit. Dit geldt ook voor de Q-Rings van Rotor. De ovale kettingbladen van Rotor vallen niet alleen op, maar hebben ook zin.

Het nut van een ellipsvormig, ovaal kettingblad is, dat het dode moment van een trapbeweging netjes wordt opgevangen. Het leidt ertoe dat de beenkracht effectiever wordt ingezet - uitsluitend van boven naar beneden - , de knieën minder worden belast en de hoeveelheid opgebouwd melkzuur in de benen minder snel wordt opgebouwd. Op de plek waar de rijder de minste kracht kan uitoefenen, dus boven, is de doorsnede van het kettingblad het kleinst. Dit helpt om het dode punt van de pedalen sneller te overwinnen.

De doorsnede van het kettingblad is dus het grootst, wanneer de rijder de meeste kracht kan uitoefenen. Het ovale kettingblad zorgt dus voor een optimale krachtoverbrenging. Door middel van het gepatenteerde OCP-systeem bestaat de eenvoudig toepasbare mogelijkheid om elk van de beide kettingbladen onafhankelijk van elkaar aan de crank te bevestigen, te verdraaien. De positie van de kettingbladen kun je dan aanpassen aan je eigen wensen en behoeften.

Rotor Q-Rings

En, geloof je nog steeds dat de aarde plat is?

 
AJAX Loader Icon