Logo
Levering aan: NL

Inloggen
Status bestelling
Summer Sale up to 60% OFF 🌞 apparel, bicycle parts, accessories >
Huge BIKE SALE 🚲 up to 55% OFF >

Schoenen

Fietsschoenen: schoenen voor fiets, MTB en racefiets


Kies een categorie in het menu 'Fietsschoenen en sokken':

Een grote collectie mountainbike- en racefietsschoenen online kopen

De perfect passende, stijve racefietsschoen is dé keus voor de koersfietser met ambitie. De mountainbiker heeft meer keuzemogelijkheden. Welke mountainbikeschoen je kiest, hangt veel af van het gebruik. Veel trailrijders gebruiken het stevige klikcontact en ronde profiel van de trappers bij iedere terreinomstandigheid. Anderen voelen zich dan gevangen en beperkt, omdat ze niet direct van hun pedalen af kunnen komen. Dat laatste kan dan snel tot een onzeker gevoel leiden. Hierna volgen enige opmerkingen die je bij de aanschaf ervan kunnen helpen:

Mountainbike(MTB)schoenen mét of zonder klik.

Als je MTB-schoenen met klik gebruikt, heb je steeds een vaste verbinding met je fiets. Wanneer je een liefhebber bent van MTB-flatpedals? , dan geef je de voorkeur aan de makkelijke flatpedal-schoenen. Deze bieden, dankzij hun zachtere zolen, ook goede grip op de pins van de vlakke pedaal. All-mountainbikers, downhillers en freeriders geven hieraan de voorkeur: een gemakkelijk soort sneaker. Ook hebben enige MTB-schoenen extra noppen, die men kan op- en afschroeven. Dit laatste maakt de schoen compleet en geeft je voet meer houvast.

Verschillen met de racefietsschoen

Het verschil tussen de MTB- en racefiets klikschoen berust op de verschillende pedaalvormen. Je kunt het van buitenaf zien. Een MTB-schoen heeft meer profiel en biedt daardoor in het veld een betere grip. Bij de racefietsschoen voor wegrenners, valt de vlakke zool op en het schoenplaatje wordt onder met behulp van reeds aanwezige 3 schroefgaten vastgeschroefd, terwijl bij de MTB-schoen een uitsparing is aangebracht, waarin een met schroeven bevestigd inzetstuk is geplaatst.

Fahrradschuhe in großer Auswahl online günstig kaufen

Stijve zolen voor optimale krachtoverbrenging

De omstreden „ronde slag“ moet je oefenen om zo soepel mogelijk te rijden. Dankzij de kliks breng je niet alleen kracht over op de pedalen door te drukken, maar ook door het omhoog trekken ervan. Hiervoor moet je wel een zeer stijve schoenzool hebben. Deze ondersteunt de krachtoverbrenging. Voor rennersw met Raceschoenen is de stijfheid van de zool een belangrijke reden om te kopen, iets wat de ongeoefende fietser vaak koud laat. Dit i.t.t. bijvoorbeeld de buigzame all-mountainschoenen, waarmee je op de volgende bergtocht of rit door de heuvels op aangename wijze verder komt.

Fietsokken en overschoenen niet vergeten

Wat voor schoen je ook kiest, allweather-, winter-, lichte raceschoenen of tourschoenen, let op de goede pasvorm. Een slecht zittende schoen zorgt voor schurende plekken en blaren of pijn. Ook de sokken dienen te worden uitgeprobeerd. Test ze niet in de vroege morgenuren, maar eerder in de loop van de dag, wanneer de voeten een beetje zijn gezwollen. Van schoenen voor profrenners tot beginnersmodellen, je vindt ze bij ons, overzichtelijk gerangschikt, in ruime keus en voor iedere beurs. Ook reserve schoengespen en clips of inlegzolen voor je fietsschoenen vindt je hier onder reserve-onderdelen. De passende zomer- of wintersokken bieden wij aan en ook nog de bij nat en koud weer noodzakelijke overschoenen mogen niet ontbreken in de kledingkast.

 
AJAX Loader Icon