Logo
Levering aan: NL

Inloggen
Status bestelling

Fietsframes

Frames: Een breed scala aan fietsframes, van mountainbike tot racefiets.


Kies een categorie in het menu Fietsframes:


Nieuw fietsframe of framekit gunstig geprijsd online

Wil jij je fiets het liefst zelf opbouwen met door jou zelf uitgezochte onderdelen? Dan vindt je zeker wat je zoekt in onze Categorie Fietsframes. Rennrad-Rahmen, MTB-frames in vele variaties, Cross-frames-, Fatbikeframes en nog meer!

Fahrradrahmen günstig online kaufen

Een fiets zelf opbouwen: je eigen smaak beslist!

Een frame of framekit geeft je de vrije hand in de opbouw van je bike. Het frame vormt de basis. Natuurlijk kunnen niet alle componenten met ieder frame worden gecombineeerd. Je zult daarom niet zonder enige vakkennis aan het werk moeten gaan. Maar het plezier en genoegen dat je tijdens de constructie ondervindt mag niet worden onderschat. Als je de fiets niet direct uit de winkel hebt gekocht, maar geheel volgens eigen smaak en naar eigen behoefte hebt opgebouwd, geniet je het meeste van de eerste testronde en van het gebruik daarna! Is het gelukt, dan vier je een feestje!. Ontdek hier, online, de verschillende soorten frames. De topmerken in alle prijsklassen wachten op jou. Of een 27.5 Hardtailframe, een raceframe voor snelle koersen of je nieuwe Downhillframe met achtervering, met veel verschillende framegrootten en designs! Voor verschillend gebruik, voor de straat of offroad.

Het materiaal van een frame

De materiaalkeuze is ook afhankelijk van je portemonnee. BGen je bereid meer uit te geven voor een titanium- of carbonframe, om je 'lichtgewichtproject' te raliseren? Ieder materiaal heeft zijn bijzondere eigenschappen. Een titaniumframe bijvoorbeeld, is zeer sterk, licht en roest niet. Zo'n frame kost dan ook meer, maar de investering kan zich in de loop van de tijd lonen.
Carbon wordt steeds meer toegepast en overtuigt door zijn geringe gewicht en stijfheid. Maar het is ook kwetsbaarder. De carbonvezels verwerken niet zo makkelijk botsingen of valpartijen. Eén val, een scheur in het materiaal en het is vermoedelijk een total-loss.
edler Rennrad Stahlrahmen von Tommasini Het aluminiumframe is de klassieke keus. De nieuwste aluminiumframes zijn zeer licht. Veel lichte aluminiumframes zijn net zo zwaar als een zwaar uitvallend carbonframe. Zo weegt het prijsvoordeel en een goed gevoel van een aluminiumframe op tegen het iets hogere gewicht. Carbonframes hebben niet voor niets zoveel enthousiaste aanhangers. De fabrikanten werken continu aan de combinatie van laag gewicht met voldoend hoge stijfheid en stabiliteit.
Een blik in het verleden laat je beseffen dat de stalen frames de basis vormen van de framebouw. Men koos, niet zo lang geleden voor de dunne stalen buisconstructie. Staal kan tegen een stoot(je) en was en is een goede keus voor snelle afdalingen. Feit is dat singlespeed- en fixie-fans zweren bij een zuiver en mooi gevormd stalen frame. 'Back to the roots', is de slogan!
Waar je ook voor kiest, we wensen je veel plezier met de zelfbouw van je fiets. Een goed frame vindt je hier in onze shop voor fietsframes.

Onze tabellen met richtmaten voor frames

Ben je niet zeker van je zaak over de maat van het frame? Wij bieden je voor het vaststellen ervan een hulpje in de vorm van Richtwaarden voor de berekening van de framemaat voor het desbetreffende type fiets (Paragraaf "Framehoogte berekenen"). De verkregen gegevens wijzen je een richting, maar ieder frame heeft een andere geometrie, waardoor de juiste maat kan afwijken van de tabel.

 
AJAX Loader Icon