Logo
Levering aan: NL

Inloggen
Status bestelling
Summer Sale up to 60% OFF 🌞 apparel, bicycle parts, accessories >
Huge BIKE SALE 🚲 up to 55% OFF >

Ladies' Bikes & Frames

Kies een categorie:


Een damesfiets kopen: Mountainbikes en racefietsen voor dames bij HIBIKE

Enige rijwielfabrikanten hebben een speciale productenlijn voor vrouwen. Die wordt dan de "Women"-serie of "Lady"-bikes genoemd. Trek kenmerkt damesfietsen met de toevoeging WSD, bij Lapierre noemt men het de L-serie. Specialized, Trek, Bergamont en nog een paar, weten al lang hoe belangrijk het is om de fietsende vrouwen iets goeds aan te bieden, Lady mountainbikes bijvoorbeeld. In een mountainbike voor dames zit zelfs meer techniek dan bij de herenfiets. Damesfietsen beschikken over een andere geometrie, die de berijdster meer comfort en controle over de fiets biedt. Meestal is de bovenbuis van het frame gebogen voor een lagere instap, het frame gemaakt van aluminium of carbon, aangepaste vering, voorbouw, stuurbreedte, zadel en handvatten. Dan wordt de kleurstelling ook aan de vrouwelijke smaak aangepast.

Shop voor damesmodellen mountainbikes, racefietsen en meer. Damesfiets voordelig online bij HIBIKE.

Damesfiets - maar wel sportief alsjeblieft!

Je bent mountainbiker en zoekt een sportieve crossfiets (XC)of een allrounder voor vrije tijd en sport? Dan kan een Hardtail voor dames precies het juiste voor je zijn. Of een klassieke 26-incher of een 29-incher dames-MTB. Je wil door de bossen en hei over ruw terrein rijden? Dan kan de Dames fully (volledig geveerde MTB) iets voor je zijn. Dat betekent dat niet alleen de voorvork is geveerd, maar ook dat de achterbouw van een schokdemper is voorzien. Dat betekent meer comfort op ruige trails en terreinen. Je kunt ook kiezen voor een race-fully met 120mm veerweg, voor een flinke downhillmachine, een Lady Downhill Bike. Overigens zijn de veerelementen van voorvork en schokbrekers bij een dames-MTB Fully in de regel luchtvering. Dit vanwege de omstandigheid dat vrouwen een geringer lichaamsgewicht hebben en de vering dan beter reageert. Wij beschikken over een uitgebreid assortiment damesfietsen!

De beste dames-racefiets

Ook een wedstrijdrijdster over de weg kan bij ons haar keuze maken Dames racefietsen. Zowel een fiets voor beginners als een racemachine met carbonframe kun je bij ons uitzoeken. Ook vindt je hier de diverse accessoires, aangepast aan vrouwelijke wensen. Ook een Lady Cross Bike (crosser), is veelzijdig en onder iedere weersomstandigheid een goede trainingspartner. Wisselend naar gelang het type en uitrusting vindt je een passende racefiets, ook als fitnessbike in de categorie 'Toerfietsen'.

28-inch toerfietsen voor vrouwen en nog meer

Een stadsfiets of een vrijetijds toerfiets?Dames toerfietsen zijn veelzijdig. In deze categorie vindt je zowel de sportieve fitnessbike als de damesfiets met lage instap of een comfortabele damesfiets met naafdynamo, verlichting en bagagedrager. Wil je ondersteuning tijdens het fietsen? Dames E-Bikes, van Bergamont of Diamant met Bosch-aandrijving bijvoorbeeld, rijd je meer dan 20 kilometer per uur. Je kunt onder meer kiezen uit een 28-inch e-Bike in 'Urban-Style' voor de stad of de meer sportieve dames MTB E-Bike voor bos, hei en duin, zoals de Trek Powerfly met 27,5-inch wielen.
Ontdek ons grote aanbod aan damesfietsen!

 
AJAX Loader Icon