Logo
Levering aan: NL

Inloggen
Status bestelling
Summer Sale up to 60% OFF 🌞 apparel, bicycle parts, accessories >
Huge BIKE SALE 🚲 up to 55% OFF >

Ondergoed

Kies een categorie in het menu Fietsonderkleding:

Zorg voor goede fiets-onderkleding, 's zomers en 's winters

Ademende onderkleding wordt in vele sporten toegepast, ook in de fietssport. Hierna meer.

Heb ik fietsondergoed met zeem nodig?

Je kunt twee varianten onderscheiden bij de Fietsonderbroeken . Je hebt aan de ene kant de met zeemleer gevoerde binnenbroek, die je onder de gewone fietsbroek draagt. Een fietsbroek is vrij ruim gesneden en je ziet de met zeemleer gevoerde onderbroek eronder niet. Trailrider, all-mountain- of freeride-biker kiezen voor een ruim uitvallend short en niet voor een strakke lycra-dress. Desalniettemin profiteren zij van de niet-zichtbare, van zemen voorziene onderbroek.
Aan de andere kant is er de dunne fietsonderbroek zonder zeem, die je zonder problemen onder een strakke fietsbroek kan dragen. Daarmee voel je je wellicht om hygiënische redenen prettiger. Je kan ook kiezen voor een warm thermoshort dat je warm houdt in het kruis en de liesstreek. In ieder geval is dat een goede aanvulling op de kleding tijdens tochten in kou of regen. Fiets-onderkleding voordelig online kopen

Vind je perfecte tricot

Wij zijn van opvatting dat een fietsshirt, tricot, tot de basis-uitrusting van een sportieve fietser behoort. Net als een ademend onderhemd tijdens hete ritten in de zomer of een thermohemd in kou of regen.
Practische onderkleding, met korte of lange mouw, zorgt ervoor dat zweet wordt afgevoerd en je een droog gevoel op de huid behoudt. Dat is belangrijk. Er is een ruime keuze Fietsonderhemden in onze shop. Als je een tricot of hemd zoekt, zul je eerst moeten vaststellen waarvoor je deze nodig hebt. In zomerse hitte wil je zo min mogelijk stof dragen, dus je kiest voor een ademend hemd zonder mouwen, gemaakt van een dunne, luchtige stof. Wordt het koud, kies dan voor een onderhemd met lange mouw, een thermo-onderhemd. Let op de pasvorm, deze is voor vrouwen en mannen verschillend. Voor sport-ondergoed is het van belang dat het als gegoten zit, als een tweede huid. Dan kan het materiaal ook zijn deugdelijkheid bewijzen. Het mag ook weer niet te strak zitten. Als het schuurt of de bewegingen beperkt, is de gekozen maat niet juist.
Dan bestaat er ook fiets-compressieonderkleding. Meestal zijn het de zeer ambitieuze sporters en profs die hiervoor kiezen. De compressie kan prestatieverhogend werken.

 
AJAX Loader Icon