Logo
Levering aan: NL

Inloggen
Status bestelling
Summer Sale up to 60% OFF 🌞 apparel, bicycle parts, accessories >
Huge BIKE SALE 🚲 up to 55% OFF >

MTB buitenbanden tubular

Tubelessbanden voor de mountainbike

De tubelessband (eng.: tubular) kende men oorspronkelijk alleen in het racecircuit. Vervolgens kwamen de cyclocrossers en tegenwoordig ziet men ze veel bij mountainbikers. Fabrikant Tufo bracht als eerste een band op de markt voor de niet-racefietsers.
Tubeless betekent dat binnen- en buitenband een eenheid vormen en dat de band als geheel op speciaal daarvoor geschikte velgen wordt geplakt. Een plakband, zogezegd...
De rolweerstand van de band is minder en vanwege de vlakke velg, zonder opstaande randen, is de kans op beschadiging kleiner. Omdat ze zijn vastgeplakt kunnen ze bij een stootlek ook niet van de velg af vliegen. Je kunt vervolgens langzaam naar een plaats rijden om de band te verwisselen. Dat verwisselen duurt langer vanwege het moeten vastplakken. Speciaal bij het offroad-rijden speelt de kleinere kans op een stootlek of 'snakebite' een grote rol. Vandaar dat mountainbikers vaak kiezen voor tubeless. Je hebt een wat betere grip op de weg omdat de banden minder hard worden opgepompt. Bikers die letten op het gewicht zijn tevreden met de tubeless, want de band is wat lichter dan de gecombineerde binnen- en buitenband en hoge velgranden en velglint ontbreken. Minder draaiende massa aan de wielen, komt de snelheid ten goede! Toch komt de tubeless voor de mountainbike niet zo snel van de grond. Het is niet alleen een kwestie van smaak. De prijs van de banden is hoger. Verder vinden veel bikers dat de plakprocedure teveel tijd in beslag neemt. Wij zijn benieuwd of tubeless blijft voorbehouden aan baan-, weg- en crossrenners of dat tubeless toch doorbreekt naar de mountainbikers. Ontdek ons aanbod aan tubelessbanden in onze onlineshop, waar je ook merken als Tufo en Schwalbe aantreft.

 
AJAX Loader Icon