Logo
Levering aan: NL

Inloggen
Status bestelling

Diamant Merk shop

Diamant Bycicles - Bikes, E-Bikes & S-Pedelecs

Over het merk Diamant

Diamant maakte vanaf 1885 de eerste fietsen in Duitsland en heeft een lange geschiedenis met veel ups en downs. Twee dingen zijn gebleven: de goede kwaliteit en het logo, de diamant. De historische Diamant-posters, bordjes en advertenties hebben nu een cultstatus bereikt. Het is een Duitse fabriek en ontwerp, testen en productie worden in één hand gehouden. In de loop van de tijd werden de Diamantfietsen onder verschillende namen geproduceerd, maar altijd werd de hoge kwaliteit en het vermogen om producten te vernieuwen in stand gehouden. Een klassieker als het model 'Topas', vierde onlangs zijn 100-ste verjaardag. Het model, gebaseerd op het model van 1912, bestaat nog steeds... In ons assortiment vindt je toer-, trekking- ren- en sportfietsen maar ook de stadsfietsen, o.a. met lage instap. Verder zijn er uiteraard damesfietsen en e-bikes.

De broers Friedrich en Wilhelm Nevoigt begonnen in 1882 metaalwaren voor de kousenindustrie te produceren. In 1885 maakt men de eerste fietsen en tien jaar later rolde de eerste fiets in serieproductie van de band. Men verving al snel de blokkenketting door de betere, nog steeds gebruikte schalmenketting. In 1906 werd de onderneming 'Gebrüder Nevoigt AG, Reichenbrand-Chemnitz' genoemd. In 1921 was Diamant een succesvol fietsenmerk. Van de 29 in dat jaar gehouden races, werden er 20 gewonnen op Diamantfietsen. In 1924 kwam de eerste damesfiets op de markt. Men noemde het 'Die Schöne aus Sachsen', model 56. Eind 1928 neemt Adam Opel AG een belang van meer dan 50% in het aandelenkapitaal van Elite-Diamant-AG. Hiermee werd een dreigend faillissement afgewend. Voor middenstanders produceert Diamant dan ook bak- en goederenfietsen. Bij de Olympische spelen van 1936 in Berlijn kwam Diamant met een bijzonder lichte racefiets waarmee de Duitsers Olympisch goud wonnen. In 1958 beschikte 'VEB Elite-Diamant Fahrradwerke' (DDR, Oost-Duitsland) over 1.850 medewerkers die 270.000 fietsen per jaar produceerden. In 1978 produceerde de fabriek onder de naam MIFA. In de bondsrepubliek verkocht men de fietsen onder de naam 'Diadem'. Na de val van de muur in 1992 werd de fabriek opnieuw opgericht onder de naam 'Diamant Fahrradwerke GmbH'. Het bedrijf is nu gevestigd in Hartmannsdorf en in 2002 werd het bedrijf overgenomen door Trek Bicycle Corporation.

Over de Diamant merkwinkel

In de Diamant merkshop van HIBIKE vind je in totaal 72 verschillende producten met wereldwijde verzending: E-bikes / electrische fietsen, Fiets trekking / stadsfietsen.
 
AJAX Loader Icon