Logo
Levering aan: NL

Inloggen
Status bestelling
Summer Sale up to 60% OFF 🌞 apparel, bicycle parts, accessories >
Huge BIKE SALE 🚲 up to 55% OFF >

Achterwielnaven

Achterwielnaven voor je mountainbike, zonder schijfrembevestiging (non-Disc)

Hier vindt je uitsluitend voor velgremmen geschikte MTB-achterwielnaven. Ze zijn anders geconstrueerd als racefietsnaven. De functie is dezelfde, maar ze zijn breder. Hoe breder de naaf, des te stabieler is het gehele achterwiel. Bij een mountainbike heb je dat nodig.
De naafbreedte van een MTB-achterwielnaaf ligt tussen 135 en 165 mm, bij fatbikes komen ook naven van 197 mm voor. De asdiameter bedraagt i.h.a. 12 mm. Overigens, zijn er nog steeds 'QR 5x135'- naven in omloop. Nieuwer zijn de 'Boost' varianten (12x148).

De vrijloop, bevindt zich aan de achternaaf en deze bevat de cassette. Veel bikers stellen prijs op het soms luide getik van de vrijloop. Zij vinden het klinken als muziek in de oren! De pallen in de vrijloop werken duidelijk. Als de vrijloop defect is, dan is een reparatie relatief duur. Meestal moet je hem dan verwisselen voor een nieuwe.
Hinterradnabe MTB kaufen (non-Disc), z,Bsp. Tune MAGDe prijzen verschillen sterk. Je hebt ze al vanaf 20 euro van Shimano QR Non-Disc en je kunt ze gebruiken voor een trekkingfiets (type QR, met snelspanner). Duurder zijn bijv. de Chris King, Tune of Rohloff Speedhub-naven. De laatste kosten zo'n 1.000 euro, maar dan heb je ook wat: een geweldig verzet, soepel schakelen en zeer degelijk.
Ontdek onze uitgebreide keus aan achterwielnaven (non-disc) van topmerken als Dartmoor, Syntace, Hope, Shimano, DT Swiss en meer. Bij ons vindt je de passende naaf voor het achterwiel voor je mountainbike met velgremmen. De prijs is gunstig, al is de keuze beperkter dan bij naven voor schijfremmen.

 
AJAX Loader Icon