Logo
Levering aan: NL

Inloggen
Status bestelling

Fietsshirts

Fietstruien: korte en lange truien voor mountainbike en racefiets


Kies een categorie in het menu Fietstricots:


Fietstricots voordelig online bij HIBIKE

Waarom een strak tricot?

Een tricot of fietsshirt ziet er niet alleen maar hip uit, het moet ook over een heleboel eigenschappen beschikken. Vanwege de hoge eisen waaraan een tricot moet voldoen, worden in de productie hightech materialen verwerkt! Een fietsshirt voor de wielersport moet scheur- en trekvast zijn en daarnaast voor een optimale ventilatie en vochtregulatie zorgen. Een goed tricot houdt jou en je huid dus goed droog. De hightech microfibers van het functiemateriaal die in goede shirts worden verwerkt , zijn verantwoordelijk voor dit effect. De afvoer van transpiratievocht werkt het beste wanneer de kleding direct op je huid ligt. Dit is dus ook de reden voor de strakke pasvorm van de meeste fietskleding. Vocht op je huid gecombineerd met wind zorgt snel voor afkoeling en vraagt om een irritante verkoudheid. Luchtige fietsshirts worden meestal gekozen als je sowieso ook ‘luchtig’ onderweg bent. De voorkeur van downhill of freeride bikers gaat dus meestal uit naar dit soort shirts.

Moderne tricotmaterialen

Als je je shirt goed blijft onderhouden zal je dit ook in het uiterlijk van het shirt terug zien. Hiervoor is het zeker de moeite waard om een oogje te houden op het etiket met de wasvoorschriften. Daarop staat uitgelegd hoe het tricot gewassen en onderhouden moet worden. Tegenwoordig zijn de stoffen snel drogend, kreukvrij en zacht op de huid. Echter kan alleen goed onderhoud volgens de instructies van de producent garanderen dat deze eigenschappen niet verloren gaan. Bij modern sporttextiel wordt meer dan alleen maar katoen gebruikt. Nadere informatie over de samenstelling van het materiaal kun je op het onderhoudsetiket vinden. De precieze samenstelling van het materiaal kun je op het textiellabel zien, je moet immers weten wat je uiteindelijk op de huid zult dragen. Tegenwoordig zijn viscose, polyamide (nylon) of elastahn veel gebruikte materialen.

Tricots voor dames en heren, shirts met korte of lange mouwen, wintershirts enz.

Een tricot moet een voor jou goede pasvorm hebben en gewoon lekker zitten, ongeacht welk type shirt je het liefst draagt. Het maakt niet uit of het een strak shirt is met korte mouwen en doorlopende rits, of een wijdere loosefit-shirt (fietsshirts met een cool design en relaxte pasvorm) zoals downhillers/freeriders of trail riders graag gebruiken. Met name de "race" collecties zijn bij downhill-piloten erg begeerd. Zo kun je zelfs in de zelfde outfit op het parcours staan als jouw idool. Bij ambitieuze fietsers zijn bepaalde team fietsshirts heel populair, bijvoorbeeld shirts in Tour-de-France style. In onze webshop bieden we jou talrijke topmerken en een uitgebreid assortiment aan shirts voor mannen, shirts voor dames en ook tricots voor kinderen. Voor iedereen zit er iets passends bij, we hebben namelijk een gevarieerd aanbod in pasvormen en modellen. Tip: onze fietsshirts voor dames vind je gemakkelijk in een oogwenk via de productfilter in elke categorie (boven rechts). Voordat je een koopbeslissing hebt genomen, adviseren wij je om een oogje op de matentabel van het desbetreffende merk te houden, omdat internationale producenten ook verschillende maten handhaven. Italiaanse merken staan er bijvoorbeeld om bekend dat hun maten vaak kleiner uitvallen.

Fietsshirts voor dames en heren, fietsshirts met korte of lange mouwen, winter fietsshirts enz Een typisch kenmerk van fietsshirts is het lange rugstuk. Dit zorgt ervoor dat, ondanks de gebukte houding op de fiets, je rug goed bedekt blijft. Bovendien bieden zakken op het achterstuk ruimte voor belangrijke spullen zoals energy gel, sportreep, geld of een kleine bidon. Moderne fietsshirts hebben daarbij nog een geïntegreerd schoonmaakdoek voor brillen of een waterafstotend vakje dat een goede bescherming biedt voor je mobieltje. Verder zijn hightech fietsshirts gemaakt uit antibacteriële en geur-neutraliserende materialen en zijn fietsshirts vaak ook voorzien van reflecterende elementen. Het maakt niet uit of je op zoek bent naar een licht zomer fietsshirt, een tanktop zonder mouwen voor dames of een lekker wijd fietsshirt, ga op ontdekkingstocht in onze HIBIKE shop voor fietsshirts. We hebben een groot assortiment van kleuren en fietsshirts in elke prijsklasse: van spot goedkope modellen in de sale, tot eersteklas fietsshirts voor professionals. Uiteraard mag hiertussen ons eigen HIBIKE fietsshirt niet missen, het fan-shirt voor iedere biker, met het opschrift “Hauptsache Fahrrad.” (“Niets boven fietsen”). Bestel bij ons voordelig online en wij bezorgen je nieuwe tricot thuis!

 
AJAX Loader Icon