Logo
Levering aan: NL

Inloggen
Status bestelling
Summer Sale up to 60% OFF 🌞 apparel, bicycle parts, accessories >
Huge BIKE SALE 🚲 up to 55% OFF >

Plattform-Pedale MTB

Platte pedalen (platform-) voor de wielersport voordelig online

Platte pedalen of platformpedalen, trappers, zijn aan te bevelen als je terugschrikt voor een vaste verbinding (met kliksysteem). Ook downhillers en freeriders gebruiken het liefst de platte pedaal.

Trekking Pedale, Urban, Stadtpedal z.Bsp. von HTBij regenachtig weer vormen zij wel een risico, want je glijdt sneller met je voet van de trapper. Daarom moet je bij de koop van deze pedalen niet alleen letten op prijs of uiterlijk, maar ook op het soort gebruik. Zoek je voor mooi weer en een comfortabele rit door de stad of voor de tienerfiets pedalen, dan volstaan uitstekend de eenvoudige blokpedalen of de kunststof platformpedalen. Ben je sportief onderweg, dan kun je beter kiezen voor pedalen met pins:

Platpedaal met pins

Nu komt het verschil: Tegenwoordig zijn sportieve platformpedalen voorzien van stalen stiften, zgn. pins. Dat maakt ze ideaal voor ritten onder modderige en natte omstandigheden. De schoen glijdt niet makkelijk weg. Flat Pedale mit Pins kaufen, z.Bsp. von Specialized Een hiervoor geschikte schoen is een met niet te harde rubberzoool. Maar ook onder normale omstandigheden met je mountainbike, beschik je dankzij de pins, over maximale grip. Pinlengte en aantal pins zijn niet bij ieder merk gelijk. Platte pedalen zijn er in verschillende maten, kleuren en van verschillend materiaal.

Omdat trappers de volle beenkracht hebben te verduren, moeten ze van bijzonder degelijke makelij zijn. Daarom gebruiken de meeste fabrikanten industrielagers. Ontdek hier onze grote keus aan platformpedalen.

 
AJAX Loader Icon