Logo
Levering aan: NL

Inloggen
Status bestelling

Gravelbikes

Gravelbikes online store - Specialized, Trek, Diamant, Kona and many more to buy online

Koop een Gravelbike

Gravel-fietsen zijn in principe comfortabele racefietsen voor het terrein. De geometrie is meestal een kruising tussen Cyclocrosser en zogenaamde fitnessfietsen: het biedt comfort in het veld, maar ook op de weg. Dit wordt mogelijk gemaakt door bijvoorbeeld schijfremmen en tot 42 mm brede banden, die veel impactenergie doorslikken door lagere druk. Desalniettemin hebben de banden geen neusprofiel zoals bekend bij mountainbikes. In plaats daarvan scoren ze met een terughoudend noppenprofiel, wat de rolweerstand op de weg vermindert en toch voldoende grip biedt in natte of arme grond in bochten. Het frame is ook robuuster dan dat van een racefiets. Door een meestal langere wielbasis hebben ze een hogere stabiliteit. Het opent nieuwe mogelijkheden om zowel op als naast de weg te rijden. Gravelfietsen zijn interessant voor de beginnende fietser die zijn eerste fiets wil halen zonder al te beperkend te zijn in de keuze van één gebied. Om dezelfde redenen zijn Gravelbikes ook interessant voor forensen en vormen ze een alternatief voor stads- en trekkingfietsen: in combinatie met zadel-, frame- of stuurtassen bieden gravelbikes voldoende opslagruimte voor het volgende Bike Packing avontuur.

Of je nu onderweg bent, in het veld, op weilanden of in de zomer over heuvel en dal onderweg: verveling komt hier niet. Maar ook op modderig of ruig terrein in de winter: met de Gravelbike bent u in goede handen op elk oppervlak.

Gravelfietsen van de topmerken zoals Specialized, Kona, Bergamont of de Italiaanse fabrikant Wilier behoren tot onze aanbiedingen.

 
AJAX Loader Icon