Logo
Levering aan: NL

Inloggen
Status bestelling
Summer Sale up to 60% OFF 🌞 apparel, bicycle parts, accessories >
Huge BIKE SALE 🚲 up to 55% OFF >

Velgen

Koop velgen voor uw fiets online. Velgen & accessoires voor fietsen


Kies een categorie in het menu Velgen:

Velgen in alle maten voor MTB en racefiets: voordelig en met ruime keus

Welke velgen bij je fiets passen hangt af van het soort gebruik en voor welke type fiets je ze nodig hebt. Er zijn grote verschillen, die we hierna aangeven:

Mountainbike-velgen worden tegenwoordig in drie maten geleverd:

En bij racefietsen zijn deze 28-inch met 622 mm velgdiameter. Onze collectie: Velgen voor racefietsen

De ontwikkeling van de velg

Vroeger bestonden velgen meestal uit verchroomd staal, later uit zgn. Nirosta, roestvrij staal. Deze waren behoorlijk zwaar en niet erg stabiel en degelijk. Later kwamen de eerste aluminiumvelgen en hieruit sproten voort de tegenwoordige, stabiele hollekamervelgen.
Deze hollekamervelgen kunnen tegen een stootje en zijn zeer stabiel en degelijk. Een goede stabiliteit wordt bereikt door de nippelgaten van de spaken te voorzien van stalen bussen.

Velgen, gekleurde 26-inch velgenBij MTB-velgen vindt je bijvoorbeeld 28-, 32-, en 36-gaats velgboringen voor de spaken. Ook de velgbreedte beïnvloedt de stabiliteit van het wiel en daarmee de geschiktheid om op ruw terrein te rijden.

Bij racefietsen wordt meestal een V-velg gebruikt. De racefietsvelg is smal en gestroomlijnd en biedt daarom een voordeel voor wegrenners. Racevelgen hebben ook minder spaken dan de velg van een mountainbike. In de duurdere categorieën wordt carbon toegepast. Carbonvelgen hebben nog betere aerodynamische voordelen en zijn de juiste keus voor de renner die prijs stelt op een gering gewicht.

 
AJAX Loader Icon