Logo
Levering aan: NL

Inloggen
Status bestelling

Nippels

Spaaknippels, een bonte keuze

Spaaknippels bevestigen de spaken aan de velg. Zij worden door de in de velg aangebrachte boorgaten gevoerd. Zij regelen de spaakspanning, want in de nippel bevindt zich een schroefdraad. Waar de nippel in de velg valt, bevindt zich een verbrede schroefkop op de nippel. De schroefkop is voorzien van een gleuf. Mb.v. een schroevendraaier kan je de nippel in- en uitdraaien op de uitwendige schroefdraad van het spaak-uiteinde. Als het velglint en de band nog niet zijn aangebacht, kan je het wiel goed bewerken en de spaakspanning netjes afstellen met behulp van een spakenspanner. De schroefkoppen vallen nagenoeg glad in het velgprofiel.
Nippels zijn gemaakt van messing, het lichtere aluminium of het dure titanium. Let wel op de juiste afmeting van de nippels.Veel weordt de maat 1,8 mm en 2,0 mm schroefdraad bij lengten van 12, 14 of 16 mm. Naast de klassieke zwarte en aluminiumkleurige nippels, worden ze ook bontgekleurd aangeboden, zodat je zelf kunt kiezen.
Aluminium-nippels wegen niet meer dan 0,5 gram. Messingnippels het dubbele. Let bij de aanschaf van aluminiumnippels op een antiroestlaag. Aluminium is gevoeliger voor roest dan meesing. Wij voeren topmerken als DT Swiss, Sapim, Shimano en meer.

 
AJAX Loader Icon