Logo
Levering aan: NL

Inloggen
Status bestelling

Fietspompen (hand- en minipompen)

Vind de juiste luchtpomp voor uw fiets bij HIBIKE!


Kies een categorie in het menu fietspompen:

Fietspompen - voordelig online, van minipomp tot maxipomp

Er zijn machtig veel soorten fietspompen op markt! Er zijn veel soorten, speciaal gemaakt naar behoefte en gebruik. Het draait hier allemaal om 'bar' en 'psi', of je nu spreekt over minipompen, Co2-pompen, staande pompen of vloerpompen of dedemperpomp. Wij verklaren hierna de verschillen: We beginnen bij de mini-luchtpomp of handpomp (een typische zuigerpomp). Die moet je eigenlijk altijd bij je hebben. Het is een redder in de nood bij een te zachte band of na een bandenreparatie. Minipompen zijn klein en licht, makkelijk op te bergen. Als het allemaal snel moet gaan, tijdens een koers bijvoorbeeld, dan kun je gebruik maken van een handige CO2-pomp. Deze zeer kleine pompen bevatten een een koolzuurgaspatroon en wegen niet meer dan 100 gram. Een band wordt daarmee razendsnel op spanning gebracht.
Staande fietspompen , handpompen, CO2-pompen en meer - voordelig online kopen De grote variant van de luchtpomp is de Staande pomp. Een goede staande luchtpomp of vloerpomp mag in de fietsberging of werkplaats niet ontbreken. Snel produceert deze pomp zonder veel inspanning veel lucht. De luchtdruk kun je aan de hand van een manometer bepalen en aflezen. Bij de mini- en handpompen ontbreekt dat element. De bekendste staande pomp is de 'SKS racecompressor'.

Wat voor pomp je ook kiest, belangrijk is, dat de pomp past op het ventiel van de band. Voor de verschillende, in omloop zijnde ventielen, heb je de juiste ventielkop nodig. Een universeelpomp biedt een goede oplossing, de zgn. Multi-Valve pomp beschikt over verschillende ventielkoppen. Als alternatief kun je ook ventiel-adapters, opzetstukken, gebruiken.

De meest gebruikelijke ventielen onderscheidt men in

  • „SV“, het sclaverandventiel of ook frans ventiel, prestaventiel of raceventiel genoemd.
  • „AV“-autoventiel, dat ook schraderventiel of als amerikaans ventiel bekend is.
  • „DV“- dunlopventiel, ook woodsventiel genoemd.

Demper- en voorvorkpompen

Naast de luchtpompen voor fietsdbanden zijn er nog de pompen voor de voorvork of de schokdempers. Deze vindt je in de categorie Pompen voor de vering (Veersystemen). Ook deze mogen niet in het repertoir van een echte sleutelaar, vooral als het een mountainbiker is, ontbreken! Met een dergelijke pomp regel je de luchtdruk van een verende vork of van een achterbouwdemper. Hiervoor gelden standaardwaarden verband houdend met het gewicht van de berijder en gebruik. Maar ook comfort speelt een rol. Als je wilt dat je vering van harder of zachter is, dan kan je deze met een pomp voor de vork- of achterbouwdemper aanpassen. Bij de aankoop van een nieuwe fiets wordt de vering ingesteld op de berijder. Het is vooral voor mountainbikers, fully-rijders in het bijzonder, nuttig om een dergelijke demperpomp beschikbaar te houden. Een kleine, lichte veringpomp past ook in de rugzak en stelt je in staat om onderweg de vering aan te passen als je dit wenst. Bekende merken zijn hier SKS, Topeak en Lezyne. Natuurlijk zijn er ook de pompen van de schokdemperfabrikanten zelf, zoals Rock Shox of DT Swiss. De luchtdruk in vork en achterbouwdemper dienen regelmatig te worden gecontroleerd. Vaak merk je niet direct dat er te weinig luchtdruk is en kan de vering doorslaan met schade als gevolg. Als je bent geïnteresseerd in de aankoop van een pomp let dan op het gebruiksgemak en gewicht ervan en overweeg de aanschaf van een krachtige manometer vcor de preciese instelling van de luchtdruk.

Voor de handpomp zijn bevestigingspunten op frame of zadelpen mogelijk. Deze en nog veel meer luchtpomp-accessoires, zoals rubberringen, ventielkoppen, manometers vindt je in de HIBIKE pompenshop. Wij bieden je ook aan reserve-onderdelen voor demper en vorkpompen. Alles was je zoekt vindt je in onze shop voor fietspompen.

 
AJAX Loader Icon