Logo
Levering aan: NL

Inloggen
Status bestelling

Binnenbanden MTB

De juiste binnenband voor je mountainbike

In onze onlineshop voor binnenbanden voor je mountainbike vindt je alle soorten en maten, ook die voor je fatbike, kinderfiets of fietsaanhanger.

Een butylbinnenband kiezen of toch maar een latexband?

Binnenbanden worden gemaakt van butyl of latex, rubber. Een latexband is lichter, flexibeler en beter bestand tegen snakebites, de kleine stootschaden. Maar hij wordt ook sneller poreus en loopt dan sneller leeg.

Een butylslang heeft van het laatste geen last. Namelijk, de band is gemaakt van kunststof, kunstmatige rubber. Vroeger waren butylbanden zwaarder, maar tegenwoordig zijn lichtere varianten verkrijgbaar. De keus tussen een butyl- of een latexband is nu een kwestie van smaak geworden.

Het juiste ventiel voor je MTB-band

Bij het kiezen van de juiste band moet je speciaal letten op het type ventiel. Het ventiel moet in het boorgat van de velg passen. De meest gangbare ventielen voor een MTB onderscheidt men met de benamingen AV, DV en SV. Deze afkoringen betekenen:

  • AV = Autoventiel/schraderventiel
  • DV = Dunlopventiel
  • SV = Sclaverandventiel/Frans of prestaventiel

Van belang is de juiste luchtdruk van de band. Wil je lang gebruik kunnnen maken van de band dan is de juiste luchtdruk die je in je band pompt belangrijk. Hoe hoger de druk, des te lager is de rolweerstand. Aan de andere kant heeft een zachte band een betere grip op een nat wegdek of ondergrond.

Het komt aan op het doel waarvoor je de band en de fiets gebruikt

Beispiel für einen leichten MTB Schlauch von Continental, große Auswahl günstig bei HIBIKE

Aan de hand waarvoor je de band en fiets inzet, voor trekking, mountainbiking, downhill- of freeriding, kun je een keuze maken. De banden onderscheiden zich in grootte (diameter en breedte), soort ventiel, materiaal, kwaliteit en stevigheid. Bijzonder lichte banden worden "Ultra Light-band" genoemd en zijn kwetsbaarder. Een downhill- of freerideband is zeer stabiel maar zwaarder.

MTB-binnenbanden - teveel keus?

Het aanbod is groot, het aantal merken is uitgebreid. Wij bieden je de topmerken als Continental, Specialized, Schwalbe, Surly, en meer. Kies maar!

 
AJAX Loader Icon