Logo
Levering aan: NL

Inloggen
Status bestelling
Summer Sale up to 60% OFF 🌞 apparel, bicycle parts, accessories >
Huge BIKE SALE 🚲 up to 55% OFF >

Zadelpennen

Zadelpennen en dropper posts voor uw fiets.


Kies een categorie in het menu 'Zadelpennen':

Welke functies van de zadelpen of zadelsteun zijn belangrijk?

Ook al ziet de zadelpen er niet zo bijzonder uit, kan de pen de oorzaak zijn van knieklachten of deze à la minute oplossen. Gaat het om een verstelbare zadelpen, dan zit daar aardig wat techniek in. Zadelpennen verschillen van elkaar. De mountainbiker kan beschikken over in hoogte verstelbare, vario-pen. Een buigzame, flexibele pen wordt veelal bij racefietsen toegepast. Allereerst dient de pen om je zadel goed te richten d.m.v. instelbare hoogte en verticale buiging. Als je een nieuwe pen zoekt, let dan op het volgende: 1. de juiste diameter, 2. de goede klem, 3. het juiste materiaal. Een lichte zadelpen kan interessant zijn voor wegrenners die op het gewicht ervan letten, maar een zwaardere, geveerde pen is beter voor de mountainbiker.

Welke voordelen heeft een in hoogte verstelbare pen of een geveerde pen?

Wie graag van zijn of haar parcours afwijkt en door plag en hei wil rijden, merkt snel het voordeel van een in hoogte verstelbare pen. Een mountainbiker staat vaak op de pedalen, verlegt zijn gewicht naar achteren en behoudt dan een betere controle bij ruwe afdalingen. Soms blijf je met je broek haken aan het zadel. Om dàt en het staan op de pedalen te voorkomen draaien veel bikers de pen naar beneden om meer beenruimte te verkrijgen. Als je hiervoor moet afstappen en met de hand het zadel naar beneden moet drukken, is vervelend. Daarom zijn de nu algemeen gebruikte en vanaf het stuur bedienbare, hydraulisch of d.m.v. luchtdruk in hoogte verstelbare zadelpennen een uitkomst. Je drukt op een knop en de variosteun gaat trapsgewijs omlaag of omhoog. Er zijn ook varianten in omloop met het hendel onder het zadel. Je moet dan wel voor het bedienen ervan een hand van het stuur halen. 'Kind Shock' en 'Rock Shox' zijn bekende merken.

Je moet deze zadelpennen niet verwarren met de geveerde zadelpennen. Die zorgen wel voor meer comfort in ruw terrein, maar zijn wat uit de mode. Het gaat hier om vering die geïntegreerd is in de pen.

Je hebt een ruime keus aan mountainbike- en racefietspennen

.

Wie zonder verende steun tevreden is, kiest voor een recht-toe-recht-aan pen. Deze worden geleverd in verschillende materialen, kleuren en dikten. Carbonpennen zijn zeer geliefd want je bespaart gewicht. De vraag naar het verschil in gewicht tussen aluminium- of carbon is niet belangrijk meer, daar modellen in omloop zijn waar nauwelijks gewichtsverschil meer bestaat. Een goede boodschap voor de zwaardere rijder die uit zekerheidsoverwegingen voor aluminium kiest. Kies dan eerst voor het doel waarvoor je de pen nodig hebt, let op de buisdiameter, de lengte, gebogen of niet gebogen, de soort klem die je nodig hebt voor de zadelbevestiging.

Sattelstützen fürs Fahrrad günstig online kaufen

 
AJAX Loader Icon