Logo
Levering aan: NL

Inloggen
Status bestelling

Digitaal kaartenmateriaal

Digitale kaarten

Garmin is marktleider op het gebied van digitale navigatie-apparatuur en bijbehorende kaarten. Bij Garmin maakt men onderscheid tussen „City-Navigator, de stadskaart“ en „topografische kaarten, voor de buitengebieden“. Men beschikt over gedetailleerd kaartmateriaal van steden en landen over nagenoeg de gehele wereld. Een topografische kaart wordt afgebeeld als een papieren kaart, met hoogtelijnen, landschapskenmerken als land en water, wegen en bruggen.
Garmin Vektorkarte kaufen, z.Bsp. Trans Alpin Deze topografische kaarten worden geleverd met een detaillering van 1:100.000, 1:50.000 tot 1:25.000. Een maatstaf van 1:25.000 betekent dat 1 cm op de kaart gelijk is aan 250 m in het echt. Dankzij dergelijke kaarten is men digitaal compleet geïnformeerd over meren, straten, hoogten en bijzondere punten in het landschap, POIs, „Points of interest“, waartoe ook restaurants en hotels behoren.

Het verschil tussen vector- en rasterkaarten

Het verschil tussen de twee zit 'm in de omstandigheid dat de rasterkaart een papieren kaart afbeeldt en de vectorkaart als het ware in lagen is opgebouwd, waardoor je bij inzoomen steeds meer details ziet. Je kan dan zelfs gebouwen en straatnamen zien. Bij uitzoomen verdwijnen de details en wordt de kaart meer regionaal. Bij rasterkaarten kan dat niet. Bij teveel inzoomen worden de afbeeldingen alleen maar wazig of korrelig. Het ziet er uit als een ingescande papieren kaart, die niet meer details kan tonen.

De kaartgegevens staan op een CD of DVD en kunnen dan via een PC of MAC worden overgedragen op een GPS-apparaat. Of ze bevinden zich op een micro-SD of SD-kaart die je direct kan insteken in je GPS.

 
AJAX Loader Icon