Logo
Levering aan: NL

Inloggen
Status bestelling

Voeding

Sportvoeding voor fietsers

Sportvoeding wordt ook, op zijn Engels, „sport nutrition“ genoemd. Het productenscala omvat voeding voor de duursport, spieropbouw, prestatieverbetering en regeneratie. Is sportvoeding nuttig? Om deze vraag te beantwoorden gaan we dieper in op de inhoud van de voeding. Hier volgen een paar tips en wetenswaardigheden.

Zorg voor voldoende energietoevoer

Energieriegel, Gels und Drinks für Radsportler

Zonder de toevoer van energie, voeding, lever je geen prestatie. De energietoevoer van een fietser moet minstens zo hoog zijn als in de trainingsfase, gedurende dezelfde periode. Energietoevoer moet ongeveer gelijk zijn aan het verbruik ervan. Bij korte, grote inspanningen zul je moeten zorgen voor een energie-overschot.
Dat betekent dat sportvoeding tijdens een training zeer belangrijk is. Gedurende een drie-urige basistraining in de winter bijvoorbeeld, waarbij een mannelijke sporter tussen de 2.000 en 2.500 kcal gebruikt, zul je ook een dergelijk aantal calorieën moeten toevoegen. Dat kan d.m.v. energiedrinks, gels en repen en de nodige elektrolieten. Aan de opschriften op de verpakking kun je aflezen om hoeveel calorieën het gaat en daaraan de hoeveelheid en soort drank en voeding aanpassen. Net zo belangrijk is de voeding na de training. Daarvoor kun je de zgn. recovery-drinks gebruiken om je spieren te herstellen. Deze drankjes hebben de juiste samenstelling van proteïnen en koolhydraten. Je lichaam herstelt dan snel. Zo ben je dan weer vlug in staat om de volgende training te beginnen. Ontdek hier onze ruime keuze aan powerbars, mulebars, clifbars en bars van Xenofit!

 
AJAX Loader Icon