Logo
Levering aan: NL

Inloggen
Status bestelling

MTB Züge, Hüllen & Endkappen

Versnellingskabels MTB

Versnellingskabels, of op z'n Engels 'shiftcables', worden ook wel Bowden-kabels genoemd naar de uitvinder ervan, Ernest Bowden. Het zijn meestal roestvrij stalen kabels. Zowel MTB- als racefietskabels hebben een diameter van 1,1 mm of 1,2 mm. Racefietskabels zijn wat korter. Aan de kabeleinden bevinden zich cylindrische eindhulzen. De binnenkabels hebben zgn. kabelhoedjes of eindkappen. De eindhulzen zijn vaak veelkleurig en kun je zelf uitkiezen.
De belangrijkste merken in dit verband, zijn die van Jagwire en Shimano. In plaats van binnen-en buitenkabel en hoedjes en eindhulzen zelf te moeten uitzoeken kun je ook een complete set uitkiezen. Alles past dan bij elkaar.
Wij bevelen sterk aan om te kiezen voor hoogwaardige kwaliteit. Kabels van roestvrij staal en tevlon(PTFE)-isolatie. De tevlon-isolatie zorgt voor makkelijk schakelen omdat de wrijvingsweerstand minimaal is. Ook vindt je in ons assortiment de nodige kleine onderdelen, zoals bijvoorbeeld een afsteller voor de kabelspanning. Dat is een kleine hulp om een goed resultaat te bereiken.

 
AJAX Loader Icon