Logo
Levering aan: NL

Inloggen
Status bestelling
Summer Sale up to 60% OFF 🌞 apparel, bicycle parts, accessories >
Huge BIKE SALE 🚲 up to 55% OFF >

Helmen

Fietshelmen HIBIKE


Kies een categorie in ons menu Fietshelmen:

De nieuwe helm moet wel bij je sport passen

De kans op hoofdletsel is groter dan je wellicht denkt. Een goede fietshelm beschermt je daartegen. Een helm kan een val niet verhinderen, maar de kwade gevolgen ervan beperken. De helm moet bij een val het nodige presteren. Naast degelijkheid moet de helm tevens licht zijn en goed ventileren.
De helm moet passen bij de vorm van het hoofd. Naast de unisexmodellen zijn er ook dameshelmen en kinderhelmen. Vervolgens is er een groot scala aan helmen die zijn aangepast aan het soort sport. Mountainbikers of trekkingrijders kiezen vaak de Mountainbikehelm. Een downhiller of MX-biker kan kiezen voor een Fullfacehelm of Motorcrosshelm om zich optimaal te beschermen. Een racefietser kiest graag een zeer lichte en gestroomlijnde Racehelm.

Draagcomfort en goede pasvorm zijn voor fietshelmen de belangrijkste punten

Verstellfunktion am Hinterkopf, am Beispiel des iXS Helm Trail RS EvoVoor fietshelmen geldt het volgende principe: De helm moet goed passen, dus niet te los of te strak zitten. Bij het voorhoofd, de slapen en achterhoofd moet de helm goed passen, zonder teveel te drukken. Het draagcomfort is erg belangrijk, vandaar dat de helm licht moet zijn en moet zijn voorzien van ventilatieopeningen en -kanalen. Bij welke tak van sport dan ook, onder een helm zweet je gauw. Zit de helm niet goed, dan zullen vooral kinderen de helm snel afzetten en het vertikken om weer op te doen. De pasvorm van een Kinderfietshelm bepaalt of het kind het dragen van een helm aanvaardt en daarmee een enthousiaste fietser wordt. Daarom ook, zijn kinderhelmen bontgekleurd, van vrolijke motieven voorzien en van cool design. Kinderhelmen zijn bovendien van extra reflectors en van simpele sluitingen voorzien. Technisch staat de kinderhelm gelijk aan die van de volwassenen. Er bestaat nog geen helmplicht. Bij e-bikes is het anders: tot 2017 zal de zgn high-speedbike als een snorfiets worden gezien, daarna als een brommer en bovendien moet de bestuurder minstens 16 jaar oud zijn. Dus: helmplicht! De keuringseisen zijn nog niet geheel vastgelegd en duidelijk. Wij zijn van opvatting dat, wie zijn sport serieus neemt, draagt een goede helm. Een goede helm voldoet aan de norm DIN EN 1078 en moet een CE testmerk hebben.

Helm beschadigd? Schaf een nieuwe aan...

Is de helm uitwendig beschadigd, of het binnenwerk kapot, koop dan een nieuwe! Ook een te oude helm, waarvan het materiaal poreus kan worden moet je niet langer dragen. Zie af van het kopen van een gebruikte helm. Je kunt niet altijd zien of de helm is verzwakt door een eerder ongeval. Kijk dan uit naar een afgeprijsde helm of naar een uitloopmodel. Er zijn veel koopjes op de markt! Ook de resultaten van tests zijn belangrijk. Pas verschillende helmen voordat je er een koopt. Verschillende modellen van topmerken vindt je in onze onlineshop.

Helmen met harde schaal en microschaal

Fahrradhelm günstig online kaufen. MTB Helme im HIBIKE ShopDe helm met harde schaal bestaat uit een zachte binnenschaal van samengeperst piepschuim en een harde kunststof buitenschaal. De harde buitenschaal verhoogt het gewicht van de helm. Deze helmen zijn zeer geschikt voor mountainbikers in de snelle en rauwe afdalingen. De helm met microschaal wordt tegenwoordig het meest verkocht. Hij is licht, goed ventilerend en de buitenschaal is dun. Deze helm weegt meestal minder dan 500 gram.

 
AJAX Loader Icon