Logo
Levering aan: NL

Inloggen
Status bestelling

Kettingtandbladen & Bashguards

Kettingbladen met verschillende boutcirkels, geanodiseerd en licht van gewicht

Kettenbladen brengen de kracht van de pedalen over op de ketting. Bij de aankoop van een kettingblad moet je letten op de gewenste boutcirkel. De gangbare maten zijn bij een racefiets bijvoorbeeld 110 mm (compact) en 130 mm (standaard)en bij de mountainbikes 3-speed/2-speed 104 mm en 64 mm. Wie niet met drie of twee, maar met één kettingblad voor rijdt, heeft het voordeel dat de gehele breedte van de cassettekrans achter wordt benut. Steeds meer MTB-ers ontdekken de voordelen hiervan en voelen zich prettig met de 1x10, 1x11 of 1x12 schakeling. Bij wegkoersen heeft men het voordeel dat het risico van verkeerd-schakelen minder is. Ook hier zijn verschillende boutcirkels in omloop. De montage-instructies variëren. Opletten dus! Voor de 1-speedrijders adviseren wij Narrow-Wide kettingbladen. Dat betekent dikke tandprofielen op de bladen. Zoals de benaming aangeeft, betekent dit: 1x smalle en 1x brede tand enzovoorts, waardoor de kans op het afspringen van de ketting vermindert.
Als je door de bomen het bos niet meer ziet, of niet zeker van je zaak bent, bel ons of schrijf een e-mail.

Een groot assortiment kettingbladen

Kettenblatt günstig kaufen, z,Bsp. auch besondere Kettenblätter wie die Rotor Q-Rings

Wij bieden alle soorten en verschillende jaargangen kettingbladen aan. Wij hebben ze voor verschillende boutcirkels, voor downhill- en dirtrijders en voor moderne 1-speed aandrijvingen, voor de nieuwe 1x12 of de gebruikelijke 1x10 of 1x11 aandrijvingen, voor de zgn. Direct Mount-crank of het conventionele kettingblad. Ook leveren we de kettingbladen die zijn afgestemd op de Bosch-aandrijvingen voor E-bikes.

Zoek je lichtgewicht en bontgekleurde kettingbladen? De kleur speelt bij veel bikers een grote rol. Kleurig geanodiseerde kettingbladen geven een persoonlijk tintje aan je fiets. Ook dien je aandacht te besteden aan het gewicht van het kettingblad. Voor de fabrikanten vormt het maken van lichtgewichtbladen, bij gelijkblijvende sterkte en degelijkheid, een uitdaging.

Ook kettingkasten en kettingbeschermers (bashguards) horen bij het onderwerp 'Kettingbladen'. Bij het rijden door de bossen en over velden, plag en hei, zul je moeten nadenken over een doelmatige bescherming van je ketting en kettingblad.
Tip: Het assortiment is groot en via onze filterfunctie „categorie“ (boven de artikelenlijst) kun je de keus beperken tot bijvoorbeeld kettingbladen met 4-arms of 5-armsbevestiging.

 
AJAX Loader Icon