Logo
Levering aan: NL

Inloggen
Status bestelling
Summer Sale up to 60% OFF 🌞 apparel, bicycle parts, accessories >
Huge BIKE SALE 🚲 up to 55% OFF >

Sloten

Fietssloten: beveiliging voor fiets, MTB en racefiets


Kies een menu in de categorie Fietssloten:

Een keuze maken tussen fietssloten

Zoek je een degelijk slot waarmee je de fiets onderweg veilig kunt wegzetten? Je vindt hier een grote keus aan sloten van topmerken als Abus. Van beugel- en kettingslot tot kabel- of vouwslot. Omdat er zoveel verschillende sloten zijn, moet je voor de koop bij jezelf nagaan wat het slot moet presteren. Beslissend zijn de constructie, gewicht, gebruiksgemak en prijs. Parkeer je de fiets vaak in een risicovolle omgeving, bijvoorbeeld bij een station, in de binnenstad, kies dan voor een 'zwaar' slot. Als je het slot alleen nodig hebt voor het wegzetten bij een winkel in de buurt of onderweg bij een restaurant, dan kan je met een 'lichter' slot volstaan. En... hoe duur is je fiets. Hoe populair is het model bij fietsendieven? Allemaal overwegingen die bij de keuze voor een slot meespelen. Tenslotte speelt de mening of eis van een verzekeringmaatschappij ook mee bij de aanschaf.

Het beste slot op de markt? Volgens een test en onderzoek blijft er wel wat te wensen over

Fietsslot voordelig online bij HIBIKE

De stichting Warentest in Duitsland concludeerde in 2013, dat maar weinig sloten de zekerheid bieden die men wenst. ook de grote Bike-magazines testen regelmatig en doen aanbevelingen voor goede sloten. Stel je van te voren op de hoogte van de resultaten van dergelijke tests. Talrijke testwinnaars vindt hier in onze shop. Ze zijn met een icoontje gemerkt.

De veiligheidsklasse van een slot is een goede hulp

Enige producenten classificeren hun sloten in verschillende veiligheidsklassen. Dat beperkt de keuze en je kunt je sneller richten op het gewenste product. Een lage veiligheidsklasse vindt je bij lichte en practische sloten Kabelslot / spiraalkabelslot bijvoorbeeld. Vouwsloten vormen een goede tussenoplossing. Een robuust vouwslot biedt veiligheid en past goed in de rugzak. Als je toch een slot nodig hebt voor optimale beveiliging, dan kies je ook voor meer gewicht. Beugelslot en Kettingslot zijn dan een juiste keuze. Door de dikke stalen beugel of de stalen ketting moet de dief harder werken en zwaar gereedschap meebrengen. Bij openbare gelegenheden is het een efficiënt middel om diefstal tegen te gaan.

Honderd procent zekerheid bieden deze sloten niet. Maar het diefstalrisico kan in de meeste gevallen sterk worden beperkt. Ontdek hier de verschillende typen en constructies in onze shop voor fietssloten! Ook Toebehoren en kleine onderdelen bieden wij aan.

 
AJAX Loader Icon