Logo
Levering aan: NL

Inloggen
Status bestelling
Summer Sale up to 60% OFF 🌞 apparel, bicycle parts, accessories >
Huge BIKE SALE 🚲 up to 55% OFF >

Satteltaschen

Fietszadeltassen

Hier vindt je de passende zadeltas voor je racefiets of mountainbike Het soort fiets speelt geen rol, ze zijn snel bevestigd en storen niet. Kleine zadeltassen hebben een inhoud van 0,3 l. tot 0,5 l., de grotere een inhoud van 1,4 l. tot 1,9 l. (hier past het windjack of je mobiel of tablet er ook in). Een kleine tas gebruik je meestal voor klein gereedschap, een reparatieset of de sleutelbos, kleingeld of vouwband. Zij zijn gemakkelijk voor korte trips en je hoeft geen rugzak mee. Dan zijn er ook de „zadel(steun)tassen“, die tot 6 l. volume-inhoud kunnen meenemen, bijv. de VAUDE Off Road Bag.
Bij de aanschaf moet je voor jezelf bedenken welke maat je nodig hebt. Let ook op de mate van waterdichtheid of de mogelijkheid tot bevestiging van een (knipper)achterlicht.. Lederen retro-zadeltassen worden aangeboden door Brooks en voor de praktisch ingestelden biedt Topeak de complete tas met gereedschap.

Wees voorzichtig met de in hoogte verstelbare zadelsteunen: De bezitters van dergelijke steunen behoren waarschijnlijk niet tot de enthousiaste gebruikers van zadeltassen, maar als je er een wilt, houdt dan rekening met de verstelbaarheid van de zadelsteun. Een kleine, leuke tas in dit verband is bijvoorbeeld de Evoc 0,7 l. Grotere tassen kunnen dus een probleem opleveren.

Zadeltassen zijn makkelijk te bevestigen

Fahrrad Satteltasche kaufen - günstig bei HIBIKE

In de regel worden zadeltassen met klitbandjes bevestigd: Heel eenvoudig aan de onderkant van het zadel en soms ook nog aan de zadelsteun. Ortlieb biedt ook speciale houders aan - een metalen plaatje met twee schroeven - waaraan je de tas makkelijk kan aanklikken. Ook Specialized biedt kleine bergruimte op de fiets m.b.v. soortgelijke oplossingen, toe te passen in hun Swat-assortiment.

Zeer veel producenten, zoals VAUDE, Ortlieb, Evoc, Topeak, Deuter, Specialized en Bontrager bieden zadeltassen aan. Wij hebben een groot aanbod tegen gunstige prijzen in onze onlineshop.

 
AJAX Loader Icon