Logo
Levering aan: NL

Inloggen
Status bestelling
Summer Sale up to 60% OFF 🌞 apparel, bicycle parts, accessories >
Huge BIKE SALE 🚲 up to 55% OFF >

Cassetten, Freewheels & Toebehoren

Een ruime keus aan MTB- en racefietscassettes

Van 8-speed tot 12-speedcassettes, wij bieden voor elk soort gebruik de passende cassettes!

Een cassette bestaat uit een combinatie van verschillende tandwielen. . Deze noemt men ook ring- of kettingwiel.
Deze tandwielen zijn met schroefbouten of nieten aan elkaar bevestigd. Hoogwaardige cassettes zijn bevestigd aan een zgn aluminium spider. Dit aluminium kernstuk zorgt ervoor dat de tandwielen nog steviger zijn en minder kunnen vervormen tijdens het schakelen. Ook wordt het tandwielpakket daardoor duidelijk lichter.
De schakelhulpstukken komen hier ook goed van pas: Bij Shimano noemen ze het Hyperglide, bij SRAM Powerglide en bij Campagnolo is het de Ultra Shift. Deze zeer precies afgestelde schakelhulpen in de cassette zorgen ervoor dat ook bij belasting en druk op de ketting en tandwielen kan worden overgeschakeld in de juiste versnelling

Vaak houdt men geen rekening met slijtage van de cassette. Afhankelijk van weersinvloeden en al of niet intensief gebruik, wordt de levensduur van de cassette beïnvloedt. Het op gezette tijden schoonmaken en onderhouden van de aandrijving verleent de cassette een langer leven. Er zijn ook verschillende kwaliteitsklassen. Deze berusten meestal op het gebruik van verschillende legeringen, gewichtsverschillen en degelijkheid van het materiaal.

De vrijloop is een ander verhaal. Shimano en SRAM cassettes hebben dezelfde vrijloop. Campagnolo heeft zijn eigen vrijloop en is daarom niet uitwisselbaar met de twee anderen. Dat geldt ook omgekeerd. SRAM of Shimano kun je niet combineren met Campagnolo.
Shimano en Sram cassettes Onze aanbeveling is dan ook: De beste schakeling krijg je door ketting en cassette van hetzelfde merk te kiezen. Dus: Shimano cassette bij Shimano ketting, SRAM cassette bij SRAM ketting en Campagnolo cassette bij Campagnolo ketting.

Door middel van onze filters (bovenaan de productenlijsten) kun je MTB-cassettes of Racefietscassettes selecteren, evenals de nodige afsluitringen.

 
AJAX Loader Icon