Logo
Levering aan: NL

Inloggen
Status bestelling

Laufradgröße 650B

650B: De nieuwe norm

wat je over de 27.5-inchers moet weten

Grotere wielen zijn beter, hebben we geleerd. Vooral als je rustig en snel over zwaarder terrein rijdt. Niet iedereen is happy met 29-inch wielen en niet iedereen wil daarom meteen een nieuwe fiets aanschaffen. 650B-wielen, de 27,5-inchers, zijn snel in een normale 26-inch bike ingebouwd en je merkt onmiddellijk het positieve effect:

Laufradgroessen

Voordelen:

650B rolt beter en is stabieler in de bochten. Het betere rollen is vooral prettig als je bergop gaat en de ondergrond slipperig en ongelijk is. Op de trails rijdt je rustiger en sneller.

650B-wielen laten zich natuurlijk ook in een 29-incher inbouwen. Der voordelen merk je direct: ze zijn lichter en stijver, waardoor je sneller kan optrekken en de dan lagere crank zorgt ervoor dat je sneller bent in het bochtenwerk.

Nadelen

... die zijn er ook, maar meer theoretisch .
Het trapaslager daalt met zo'n 15 mm (de helft van het verschil tussen 27,5 en 29 inch). Bij de aankoop zul je moeten vaststellen of je goed uit de voeten kunt met wat minder afstand tot de weg. In de praktijk is het verschil nauwelijks merkbaar en dus geen bezwaar.

Er zijn dus nu drie wielmaten bij mountainbikes:

  • 26", ideaal voor personen korter dan 1,75 m
  • 29", ideaal voor personen langer dan 1,75 m , die graag sportief rijden en op snelheid en veel tractie zijn gericht.
  • 650B past eigenlijk voor iedereen, zowel XC, als bij All Mountain, voor zowel mensen met klein als groot postuur. Deze maat biedt goede rol-eigenschappen, goede controle en geringer gewicht dan de 29-er en biedt grote stabiliteit.


Wij bieden in onze winkel een testset aan, zodat je het zelf kan uitproberen. Dat is beter dan het van papier moeten lezen...

 
AJAX Loader Icon