Logo
Levering aan: NL

Inloggen
Status bestelling

Assos Merk shop

Assos Online Shop - jersey, pants, jackets, gloves and socks

Assos – Swiss quality bike wear

Over het merk Assos

ASSOS - het merk voor eersteklas fietskleding voor de enthousiaste sportfietser en wielrenner. Hier vindt je het beste draagcomfort en het meest praktische in het gebruik. Producten van ASSOS zie je niet alleen bij wereldkampioenschappen wielrennen of bij de Olympische spelen. Ook vallen de ASSOS-producten op door hun mooi design. Van onderhemdnen en tricots en fietsbroeken, tot jacks en vesten met bijbehorende accessoires, de enthousiaste fietser vindt hier wat hij of zij zoekt. Alle producten zijn zodanig op elkaar afgestemd, dat zij elkaar aanvullen. "Sinds ASSOS, halverwege de jaren 70, de eerste fietsbroek van lycra introduceerde, werden de ASSOS-broeken vaak gekopieerd, maar nooit op hetzelfde kwaliteitsniveau. Daar zijn we trots op en we streven ernaar dat dat zo blijft." zo schrijft ASSOS het zelf. Verder merkt men op dat "Een fietsbroek is het belangrijkste sport-kledingstuk in de kast. Als je veel tijd op het zadel doorbrengt, heb je een een broek nodig die met net zoveel aandacht en enthousiasme is gemaakt als waarmee jij je sport beoefent". Dat uit zich in alle ASSOS-artikelen: topkwaliteit! ASSOS is gevestigd in de buurt van Lugano, Zwitserland. Van hier uit vinden de producten hun weg in de wereld. "Made by ASSOS": Dat omvat de garantie dat het product volgens de ASSOS-normen is vervaardigd gedurende het gehele productieproces. Research, ontwerp, producttesten en kwaliteitscontrole, bevinden zich onder één dak, in Zwitserland.

Assos kent het "Klimaatzonesysteem" en heeft het geperfectioneeerd en noemt het Assos Layering System (ALS). Het masakt kleding voor alle jaargetijden en helpt bij het combineren van de verschillende kledingstukken.
1 van 4 is voor de zomer met temperaturen van meer dan 20°C. Deze producten worden gevoerd onder de naam "Sascha".
2 van 4 is voor-en najaarskleding met temperaturen van 12°C tot 22°C. Deze kledinglijn heet "Tiburu".
3 van 4 is voor de late herfst en vroege winter met temperaturen van 6°C tot 14°C. Deze kleding gaat on der de naam "haBu".
4 van 4 is winterkleding met temperaturen von -4°C bis -8°C. Deze kledinglijn wordt "bonKa" genoemd.

Assos adviseert je aan het merk te houden, zodat alles goed bijelkaar past. Begin eerst met het juiste onderhemd, deze zijn van zeer goede kwaliteit. ASSOS-onderkleding zorgt ervoor dat transpiratievocht niet tot overmatige afkoeling leidt en dat de overige kleding niet kletsnat wordt. De mate waarin je traint en zweet, alsmede het lichaamsgewicht is bepalend voor de keuze van de bovenkleding. ASSOS neemt je bij de hand bij het maken van een keuze!

ASSOS of Switzerland SA begon in 1976 in het kanton Tessin. Een mijlpaal werd bereikt met de introductie van de eerste Lycra® fietsbroek. Daarna volgden veel nieuwe producten die nu standaard zijn in de kledingindustrie. Hierbij valt de introductie in 1980 te noemen van de sublimatie-druktechniek voor tricots.

Over de Assos merkwinkel

In de Assos merkshop van HIBIKE vind je in totaal 253 verschillende producten met wereldwijde verzending: Fietsshirt korte mouwen, Fietsbroeken kort, Sokken, Jacks, Onderhemden en nog meer.
 
AJAX Loader Icon