Logo
Levering aan: NL

Inloggen
Status bestelling
Summer Sale up to 60% OFF 🌞 apparel, bicycle parts, accessories >
Huge BIKE SALE 🚲 up to 55% OFF >

Fatbike Wheels, Rims, Hubs

Fatbikewielen, -velgen en meer

De juiste set wielen is voor een fatbike van vitaal belang. Een juiste keuze beslist over fijn fietsen of niet. Een velg die tenminste 80 mm breed is neemt de breedste banden op, zodat je met minder bandendruk toe kan. Bedenk wel, dat op de penning zijn met de aanschaf van fatbikewielen niet loont. Je kan op bepaalde onderdelen van de fiets besparen, maar doe dat niet op de wielen. Deze zijn relatief licht en zorgen ervoor dat de fiets goed hanteerbaar blijft. We doen dan ook de aanbeveling om zo licht mogelijke wielen (en/of velgen) aan te schaffen. Overweeg ook om dan een tubelessvariant te nemen. Dat bespaart je het gewicht van de binnenband.

Opvallend aan een fatbike-aluminiumvelg zijn de vele tbike-Aluminiumfelge sind die vielen uitsparingen of gaatjes in het midden van het velgbed. Deze dienen ter gewichtsbesparing! Carbonvelgen voor fatbikes daarentegen hebben geen uitsparingen, omdat ze anders zijn geconstrueerd en toch al licht zijn van zichzelf. Een goed voorbeeld van carbonwielen zijn de Fatbike Skyline-wielen van Tune. Met zo'n combinatie krijg je toch een 'lichtvoetige' fiets en zul je oude, conventionele fiets niet zo missen...

Wat betreft de montagematen: Er zijn voorwielen met 135 mm naafbreedte, ook inbouwbreedte genoemd, (snelspanner of steekas) en 150 mm naafbreedte (deze zijn voorzien van een 15 mm steekas). Achterwielen zijn er met een naafbreedte van 170 mm (snelspanner of steekas) of 190 mm naafbreedte (deze zijn i.h.a. voor 12 mm steekassen geschikt).

Pluswielen

Voor zgn. pluswielen geldt hetzelfde. Rij zo mogelijk met lichte velgen en tubeless. De velgbreedte moet 50 mm zijn. Smallere velgen zijn geen pluswielen. Want zelfs met een 40 mm velg en 3-inch band, heb je nog niet die geweldige rij-ervaring van echte pluswielen, waar je met een bandendruk van minder dan 1 bar uitkan. Tip: Ook de "zomercombinatie" van 29-pluswielen is een aanrader Als de fatbike met de zeer dikke banden 's zomers te stuiterig is, kan met 29x3“ banden rijden. Je hebt dan een echter trailraket...

Opvallend velglint voor je fatbikevelgen

Wat is een mooie fatbikevelg zonder leuk velglint! Velglint dientFelgenbänder dienen bei bei durchbrochenen Aluminiumfelgen dazu, den Schlauch vor Schnitten zu schützen. Sie sind aus sehr robustem Kunststoff hergestellt und in einer Vielzahl von Farben und Breiten erhältlich. Durch das Felgenband erhält jedes Fatbike eine ganz besonders persönliche Note und Style, wenn auffällige Farben durch die Felgenlöcher leuchten. Hier sind der Kreativität keine Grenzen gesetzt, wer Fatbike fährt fällt ohnehin gerne auf, ein farbiges Felgenband setzt hier an jedem Fatbike das gewisse Highlight.

 
AJAX Loader Icon