Logo
Levering aan: NL

Inloggen
Status bestelling

Fatbike-Shop

Fatbikeshop van HIBIKE - alles voor Fat tire bikes online kopen


Kies een categorie:


De MTB-fatbike Shop voor de vette bikes!

Fatbikes - Fat Tire Bikes - dat zijn fietsen die op grote voet leven en overal doorheen komen. In onze shop voor Fatbikes kun je niet alleen de complete fatbike aanschaffen, maar ook de reserve-onderdelen en accessoires.
Fatbikes roepen discussie op! De een houdt ervan en ziet de fatbike als de nieuwste trend in de MTB-scene. De ander luistert niet wanneer het onderwerp ter sprake komt. Fan of niet, als er een voorbij komt moet je kijken! Grote wielen, vette sloffen en onder de slechtste weersomstandigheden inzetbaar. Fatbikes rollen gemakkelijk, als een kleine wals, over oneffenheden en zijn ook bij of na sneeuwval vet om mee te rijden! Het rijgevoel van een fatbike is met niets te vergelijken. Het is een fascinerende trend. Tegenwoordig ziet men hele fatbike'roedels' in de bossen. Intussen zijn fatbikes niet alleen met 26-inch wielen verkrijgbaar, maar ook met 29-inch wielen. Wat de bike nog 'vetter' maakt dan voorheen. Zelfs bij een 26-er Fatbikebanden profiteer je, dankzij de bandenomvang, van een rolvlak die lijkt op die van een 29-er.

Complete fiets kopen of zelf opbouwen?

Het assortiment fatbikes is sterk toegenomen. Ieder jaar neemt het aanbod toe en komt het tegemoet aan de verschillende voorkeuren van de fatbike-enhousiasten. Als je zelf graag knutselt zal je graag omkijken naar een Fatbikeframe en aan de slag gaan. Alles over het onderwerp Fatbike-opbouw, of profielen voor de wielen of over het passende, gekleurde velgenband, vindt je hier geselecteerd. Van de Fatbike-crankstellen tot de vorken, of starre of verende vorken voor de fatty. Laat je inspireren en koop wat je kunt en wilt aan passende onderdelen voor je fatbike-project.

Van 20-inch banden tot "+banden": alles te vinden onder Start

Het is niet zo vreemd dat de fabrikanten stevig doorwerken om deze trend in stand te houden. Naast de vaste vorken zijn ook verende vorken voor de fatbike beschikbaar. Ook carbon-frames zijn voor de fatbikes in de markt gekomen. Deze verminderen het gewicht van deze reuzenfietsen. Ook zijn de +Reifen beschikbaar. Dat zijn dikke banden die tussen de "normale" en fatbike-banden in zitten. Zij bieden de originele omvang van een 26-, 27.5- of 29-inch band, maar zijn wel "vet" (=dikker). Door de dikkere banden moet je opletten bij de keuze van het juiste frame en van de verende vork. De afstanden moeten niet te krap zijn. Surley kwam als één van de eersten op de markt met de 29+ bike Krampus. Dit soort hybriden worden ook Semi-fatbikes genoemd.
En wie het bijzonder klein en vet wil: let op de kinderframes. Ook voor kinderen is deze spectaculaire bike beschikbaar. 20" Fatbikes voor kinderen zijn opvallend, bijvoorbeeld de "Fatboy 20" van Specialized!

De fatbike-trend begon in 2005 in de VS en woei naar ons over. Het duurde nog tot 2012 / 2013, voordat de fatbikes in West-Europa goed aan de rol gingen en op jaarbeurzen voor sensatie zorgden. Het is een markt die nog volop in ontwikkeling is. Mis de trend niet en laat je door het verschijnsel Fatbike aansteken. Al hetgeen je voor de opbouw nodig hebt vindt je hier, bij ons online, tegen gunstige prijzen in de Fatbike Shop!

Fatbikes und Zubehör online in großer Auswahl zum günstigen Preis kaufen
 
AJAX Loader Icon