Logo
Levering aan: NL

Inloggen
Status bestelling

Shimano Merk shop

Shimano Online Shop - bike components and accessories

Shimano - bike parts and accessories

Over het merk Shimano

Als men spreekt over fietsremmen, -versnellingen, of - cranks, Shimano is niet meer weg te denken. "Begrippen als DURA-ACE of ULTEGRA, XTR of DEORE XT betekenen topkwaliteit, betrouwbaarheid en prestatievermogen en vernieuwingen die ten gunste komen aan de fiets en het fietsen. En voor deze begrippen staat een merk dat alles in zich verenigt: SHIMANO." Zo beschrijft het in Stuttgart gevestigde bedrijf van Paul Lange, sinds 1967 algemeen vertegenwoordiger voor Shimano in Duitsland, deze reus in de fietsindustrie. Shimano ontwikkelt zijn onderdelengroepen steeds als een eenheid. Een compleet systeem, waarin alle onderdelen op elkaar zijn afgestemd.
In 1921 begon Shozaburo Shimano zijn bedrijf in Sakai, bij Osaka in Japan. In de loop van tientallen jaren onderging het bedrijf een voortdurende ontwikkeling. Shimano heeft in de loop der tijd ook als belangrijke fabrikant van fietskleding, van fietsschoenen, van gereedschappen en onderhoudsproducten, wereldwijd naam gemaakt. Het kernbedrijf is toch de onderdelenfabricage. De eerste DURA-ACE groep kwam in 1973, het Positron-schakelsysteem in het jaar daarop, de eerste DEORE XT in 1982, het SPD-pedaalsysteem en de eerste DURA-ACE STI versnellingshendel in 1990, de eerste XTR in 1991 en niet te vergeten de eerste electronische raceversnelling DURA-ACE Di2 in 2008. Dit waren alle mijlpalen in de ontwikkeling van het bedrijf, die de fietstechniek overal heeft beïnvloed. Wir sind Shimano Händler

Over de Shimano merkwinkel

In de Shimano merkshop van HIBIKE vind je in totaal 930 verschillende producten met wereldwijde verzending: Gereedschap (speciaal), Remmen schijfrem / - onderdelen, Onderdelen versnelling, Onderdelen versnelling, electronisch Di2/EPS, Remmen schijfrem racefiets en nog meer.
 
AJAX Loader Icon