Logo
Levering aan: NL

Inloggen
Status bestelling
Summer Sale up to 60% OFF 🌞 apparel, bicycle parts, accessories >
Huge BIKE SALE 🚲 up to 55% OFF >

Rollentrainers & Fietstrainers

Bike Trainer
Kies een categorie in onze rollentrainershop:

Een rollentrainer van Tacx, Elite, Bkool en meer. Vergelijk de topmerken

Rollentrainers maken indoortraining mogelijk. Ze wekken herinneringen aan de oude spinningbikes en aan ergometers. Je kunt met een rollentrainer gemakkelijk thuis voor de TV, aan je conditie werken. Vooral 's winters. Een rollentrainer of fietstrainer is verplaatsbaar en makkelijk mee te nemen. Je ziet ze vaak bij race-evenementen, waar ze door de renners worden gebruikt om op te warmen.
Er zijn twee verschillende soorten, die we hierna verklaren:

De rollentrainer of fietstrainer

De fietstrainer kan voor beginners een opgave zijn, want je moet je evenwicht bewaren op een fiets die vrij op drie met elkaar verbonden rollen beweegt. De fiets is niet aan de rollen bevestigd. Je zult dus eerst wat moeten oefenen voordat je vrijuit los kan gaan. De voordelen zijn duidelijk: je lichaamscoördinatie en rijtechniek worden getraind, samen met je conditie. Enige van deze losse rollen van 'Elite' bieden wij te koop aan in onze shop. 'Elite' behoort tot de topmerken op dit gebied.

Trainingsroller met gefixeeerd achterwiel

Rollentrainer voordelig in onze onlineshop De klassieke rollentrainer houdt het achterwiel in positie. De bevestiging van het wiel vindt plaats met behulp van een snelspanner of steekas. Je staat vast op de plaats.
Afhankelijk van de constructie kan men ook zijdelingse bewegingen maken waardoor de training realistischer is. Dat zijn dan de zgn. Kinetic rollentrainer. Er zijn ook andere effecten mogelijk, zoals klimmen op berghellingen. Daarbij wordt de weerstand van de rollen verhoogd. Je kunt ook wedrennen tegen een tegenstander. Dat gebeurt dan door draadloze overbrenging van je trainingsgegevens aan een PC. Na afloop van de training zie je dan het resultaat. De moderne internet Bkool-trainer geeft dan ook nog een driedimensionale weergave. Net echt.

Rollentrainer-accessoires kopen

Er zijn diverse accessoires beschikbaar Accessoires rollentrainers, zoals zweetvangers, zweetdoeken, geluiddempende beschermingskleden voor de vloer, trapfrequentiemeters en dergelijke. Ook de training in combinatie met de juiste rollentrainersoftware komt er steeds meer in. Tacx en Elite bieden bijvoorbeeld talrijke trainingsroutes en tours op DVD aan. Je kunt dan thuis trainen met de nodige afwisseling. Beleef de trajecten van de Tour de France, de Amstel Gold race of Parijs, België, Milaan en nog veel meer met je virtuele trainer. Zo blijft je training stimulerend en afwisselend en wordt je eerzucht gewekt... Ook de verbinding d.m.v. software en het Internet met je trainingsmaatje is mogelijk, maakt koersen en groepstraining mogelijk.

Ontdek onze topkeuze aan trainingsrollen, rollentrainers, fietstrainers en virtual reality training online in onze shop. De topmerken Elite, Tacx, Kinetic, Bkool en nog meer wachten op je. Geld kan niet zo'n grote rol spelen, want je hebt al beginnersmodellen vanaf 100 euro. Daarnaast zijn er de Hightech-modellen die rond de 2000 euro kosten. Je kan geen uitvlucht meer bedenken om niet te trainen tijdens slecht of koud weer: een rollentrainer geeft veel plezier met je indoortraining!

Zu diesem Thema findest Du Beiträge im Hibike Blog Lees onze Blog-rubriek over Bkool Pro rollentrainer! Enige ervaringen met de Bkool 3D-World. Details hier in HIBIKE Blog...

 
AJAX Loader Icon