Logo
Levering aan: NL

Inloggen
Status bestelling
Summer Sale up to 60% OFF 🌞 apparel, bicycle parts, accessories >
Huge BIKE SALE 🚲 up to 55% OFF >

Remkabels MTB

Remkabels voor je mountainbike

Ook remkabels verouderen en verslijten. Als jer geen aandacht aan besteedt, kan in het ergste geval de kabel scheuren en breken.
Remkabels onderscheiden zich van versnellingskabels doordat zij beschikken over een dikkere kabel, nl. een 1,6 mm tot 2 mm dikke roestvrijstalen draad, die de uitgeoefende kracht overbrengt. De kop van de kabel is verankerd in het remhendel. De kabeluiteinden beschikken over buisvormige of tonvormige kabelstoppers. Aan deze kabelstoppers herken je ook het verschil tussen een MTB- en racefietskabel.

Verwissel je zelf de kabels, zorg dan ervoor zeer zorgvuldig te werk te gaan. De kabels doorvoeren en van te voren de buitenkabels met een beetje Tevlon inspuiten, vergemakkelijkt het doortrekken. Voor je eigen veiligheid is een goed functionerende rem van levensbelang!
De kabels moeten ook van goede kwaliteit zijn. Bespaar er niet op. Wij adviseren je roestvrijstalen draad te gebruiken. Wij bieden je de keus tussen hoogwaardige kabels van Jagwire, SRAM, Shimano, Nokon en nog meer.

 
AJAX Loader Icon