Logo
Levering aan: NL

Inloggen
Status bestelling
Summer Sale up to 60% OFF 🌞 apparel, bicycle parts, accessories >
Huge BIKE SALE 🚲 up to 55% OFF >

Banden

Koop fietsbanden voor elk doel bij HIBIKE


Kies een categorie in het menu 'Fietsbanden':

Fietsbanden kopen van de juiste maat en soort

Een fietsband dient niet alleen voor het opnemen en beschermen van de binnenband. Vereist zijn de juiste banden voor een bepaald gebruik. De bekendste fabrikanten zijn Continental en Schwalbe. Deze bieden alle mogelijke soorten aan. Banden, extra breed of extra smal, grove loopvlakken of normale, lichtgewicht, tubeless, noem maar op. Iedere fietser heeft zijn voorkeuren. Een mountainbiker heeft bredere banden nodig dan een wegrenner. Een fatbiker kiest voor een brede, zware band en een stadsfietser let op een goed maar niet te zwaar profiel.
Het monteren heeft wat oefening nodig. Het verwijderen en opnieuw monteren van een band heeft menigeen wanhopig gemaakt. Maar verberg je hier niet voor! Want als je onderweg met een lekke band wordt geconfronteerd zal je zelf toch in staat moeten zijn deze te verwisselen.

Fahrradreifen in großer Auswahl online günstig kaufen

De samenstelling van fiets(buiten)banden

  • Het karkas = Het geraamte van een buitenband (geen vouwband) bestaat uit een stevig gevulcaniseerd weefsel. Het geraamte vindt zijn vorm en steun door twee parallel lopende aan elkaar gelaste staaldraden. Dit is een draadband. Het aantal weefsellagen en de draaddikte daarvan (gemeten in aantal draden per inch - een inch of duim is 2,54 cm), zijn bepalend voor de eigenschappen van het karkas. Hoe meer lagen, des te beter is de band bestand tegen beschadiging door glas, steentjes of spijkers op de weg. Maar de band wordt dan wel zwaarder en rolt slechter. Hoe fijner het weefsel, des te sterker de band. De prijs wordt dan wel hoger.
  • Profiel = Naast de verschillende rubbermengsels, zorgt het profiel van de banden voor grip op de ondergrond. Sommige banden zijn meer geschikt voor harde ondergrond en andere voor een zachte ondergrond. Ook voor natte of droge parcoursen worden verschillende profielen aangeboden.
  • Rubbermengsel = Het soort rubbermengsel bepaalt de mate van slijtage, het gewicht en de grip op de weg. Is het mengsel zacht, dan heb je meer grip, maar een grotere rolweerstand. Andersom rollen hardere rubbermengsel beter en verslijten langzamer.
  • Compound = Engels voor 'Mengsel'. Veel fabrikanten combineren verschillende rubbermengsels, om de greep van de band aan de zijkanten van het loopvlak te verbeteren en de rolweerstand en geringe slijtage van het loopvlak te verbeteren. Hieruit vloeien dan benamingen voort als 'dual compound' en 'triple compound'.
  • Vouwbanden = Het staaldraad van de band is vervangen door een bundel kevlarvezels. Daardoor is de band opvouwbaar, lichter en duurder. Je kunt 'm zo in de rugzak meenemen. Vouwbanden worden gemaakt van hoogwaardig materiaal en rijden daarom beter. Het al dan niet opvouwbaar zijn heeft geen invloed op de rij-eigenschappen.
  • Draadbanden = zoals eerder beschreven. Bij racefietsen kunnen dit zgn. clincherbanden zijn, banden voor de normale velg met opstaande rand. Dit i.t.t. de gekleefde tubular.
  • Tubeless = Banden met rondgesloten karkas met ingenaaide binnenband. Tubulars worden met speciaal dubbelzijdig kleefband of kit op de binnenkant van de velg geplakt.
  • Tubeless & UST-systemen = dit zijn soorten zelfdichtende banden. Tubeless-Ready-banden dichten lekken m.b.v. een dichtingsmelk. UST(Universal System Tubeless)-systemen dichten zonder melk, maar daardoor zijn die banden veel zwaarder. Over deze UST hebben we hier hier nog een informatieve bijdrage voor je.

De juiste bandendruk

Op de zijkant van de band staat de juiste bandendruk aangegeven. In de basis geldt, dat hoe volumineuzer de band en lichter de berijder, des te minder druk je op de banden nodig hebt. Minder druk is comfortabeler en op ruw terrein ondervindt je minder rolweerstand. Meer druk verkleint de kans op een lekke band en vermindert de rolweerstand op vlak wegdek.

Speciale banden voor de winter? Maar natuurlijk!

Ook winterbanden mogen niet ontbreken in je assortiment. Let bij winterse ritten tenminste op het een MTB-band met voldoende profiel en veel grip, als je al niet gebruik maakt van een fatbike. Die beloven veel plezier in de sneeuw...
Voor rijden door sneeuw en over bevroren plassen en trails, bevelen wij de aanschaf van spikebanden aan. MTB-spikebanden, voorzien van stevige noppen, spikes, bieden goede grip op de trail en voorkomen slippen. Maar pas wel op bij op- of afstappen, de banden hebben grip als je rijdt, maar nog niet als je stilstaat.

Of je nu denkt aan 26, 28 of 29-inch banden, kies de bij je wielen behorende band en pas deze bij de juiste categorie MTB, race, trekking, city. Natuurlijk bieden wij de nodige accessoires aan, zoals Velglint en Tubeless-toebehoren. We hebben een ruime keuze en veel aanbiedingen in onze onlineshop voor fietsbanden.

 
AJAX Loader Icon