Logo
Levering aan: NL

Inloggen
Status bestelling

Versnellingskabels

Kies een categorie in het menu versnellings- en remkabels:

Een ruime keus aan rem- en versnellingskabels voor mountainbikes en racefietsen, buitenkabels, eindkapjes en toebehoren voordelig online.

Rem- en versnellingskabels werden uitgevonden door Ernest M. Bowden, vandaar de nog veel gebruikte naam Bowdenkabel. Een versnellingskabel is dunner dan een remkabel omdat op deze kabels minder kracht wordt uitgeoefend. Ook tussen de kabels van mountainbikes en racefietsen zijn vertschillen. Hierna volgt een overzicht van de kenmerken:

Remkabels

Remkabels bestaan uit een 1,6 mm dikke stalen-of roestvrijstalen draad aan welke zich ton- of peervormige uiteinden bevinden, de kabelhoedjes, die een bevestigingsmogelijkheid bieden voor de remgrepen.
Racefietsen hebben de peervormige, mountainbikes en trekkingfietsen hebben het tonvormige hoedje.
De remkabel moet met zo gering mogelijke wrijving in de buitenkabel kunnen bewegen. Daarom worden de kabels van een kunststof, teflon, buitenmantel voorzien. Voor deze bemanteling geldt de afkorting PTFE.

Versnellingskabels

Fahrrad Schaltzüge bzw. Kabelset in Karbon-Optik

Versnellingskabels zijn eveneens van staal of roestvrijstaal en hebben een diameter van 1,2 mm en kleine cylindrische uiteinden die op de meeste versnellingshendels passen. Campagnolo vormt een uitzondering door met aparte klembussen voor de uiteinden te komen. Ook hier zijn de kabels zelf bekleed met een PTFE,Teflon, mantel.

Buitenkabels - deze mogen een kleurtje hebben...

Rem- en versnellings(buiten)kabels komen in verschillende kleuren. Natuurlijk moet de kabel wrijvingsvrij lopen in de buitenkabel. De binnenkant van de buitenkabels is dan ook met Teflon, of PTFE bekleed.

Wij verkopen kabels als complete set of per meter. De gemiddelde lengte is 2 meter. Er zijn ook speciale kabels van grotere lengte, bijvoorbeeld voor tandems.
Omdat alles ook bij slechte weersomstandigheden moet blijven functioneren, zijn er aanvullend kabelhoedjes, adereindhulsen en waterdichte doorvoeringen te verkrijgen.

 
AJAX Loader Icon