Logo
Levering aan: NL

Inloggen
Status bestelling

Disc-achterwielnaven

Groot assortiment MTB-achterwielnaven (schijfrem)

De achterwielnaaf van de mountainbike met schijfrem is één van de meest belaste onderdelen van een fiets. Zij zorgt ervoor dat de fiets goed loopt, neemt de kracht op de trappers over via de cassette en neemt de kracht op die wordt uitgeoefend op de remschijf. Deze krachten moeten verder worden verdeeld over de spaken, velgen en banden, en daar worden omgezet in grotere snelheid of afremmen.

De vrijloop van een MTB-achterwielnaaf functioneert meestal door middel van een vertanding, die het typische klikgeluid tijdens het verplaatsen van de fiets veroorzaakt. Tijdens het trappen rust de vertanding en produceert deze geen geluid. De achterwielnaaf is in deze vrijloop gelagerd in de holle as. Deze holle as neemt de as op van het frame. Afhankelijk van de asdiameter en waarvoor je de fiets inzet is er ook verschil in diameter en breedten van de lagers. Een groot lager kan meer kracht opnemen, maar is dan ook zwaarder.
In tegenstelling tot de voorwielnaaf, compenseert de rem-opname bij de achterwielnaaf de door de vrijloop veroorzaakte asymmetrie van de naafflens. Het resultaat is een verhoudingsgewijs gelijkmatige verdeling van de spaakspanning , of het nu gaat om een klassieke flens voor gekromde spaken of bij de zgn. straight-pull-spaken.

Hinterradnabe Mountainbike Disc kaufen, z,Bsp. Dartmoor Nabe Wij bieden een gote keus aan schijfnaven voor het MTB achterwiel. Topmerken als Shimano, SRAM, Chris King, Hope en nog veel meer! Ook de welbekende Rohloff Speedhub Discnaven hebben wij in voorraad. En wil je je fiets opvrolijken, dan kan dat ook: de naven zijn in veel kleuren beschikbaar.

 
AJAX Loader Icon