Logo
Levering aan: NL

Inloggen
Status bestelling

MTB Full Suspension

Full suspension mountain bikes in the online store - Specialized, Trek, Orbea, Santa Cruz and many more buy online

Een mountainbike kopen – Eerste vraag: wordt het een MTB Fully of een Hardtail?

De vraag of je een Fullsuspension bike of een Hardtail wilt, kan snel worden beantwoord: Een Fully MTB (Afkorting van een 'volledig geveerde mountainbike') biedt meer comfort, is degelijker en heeft een betere tractie. Dat zijn de pluspunten van een Fully MTB. De veerweg geeft een aanwijzing hoe de fiets het beste kan worden gebruikt. Hoe meer vering, des te beter zijn de afdalingen. De begrenzing ligt bij XC-Fullys bij ca. 100mm (korte veerweg) en bij Downhillbikes bij ongeveer 200mm (lange veerweg). Trailbikes, All Mountainbikes, Enduro's en Freeriders zitten er tussen in. Naar gelang de uitrusting, variëren de prijzen. Een MTB Fully kost gauw 2000 tot 3000 Euro. Ook het gewicht van het frame beïnvloedt de prijs. Een MTB Fully Carbon is licht, maar ook duurder dan een aluminiumframe.

Waar komen die Fullsuspension bikes vandaan?

Ein klassisches Mountainbike Fully

Begin jaren 90 kreeg men genoeg van de stijve frames en vorken en begon men in de V.S. bij de door-ontwikkeling van MTB's een volgeveerde fiets te maken. Niet alleen dacht men aan een verende voorvork, maar ook aan achtervering. Er kwamen veel (proto)typen op de markt, die uiteindelijk neerkwamen op vering met één draaipunt met of zonder meervoudige steunen, de 'echte' 4-punter met horstlink en verschillende andere concepten met een virtueel draaipunt, zoals de VPP of DW-link. Samen met de schokdempertechniek is de vering steeds meer verfijnd en bieden de huidige Full Suspensionbikes, afhankelijk van het gebruik, de beste veringscapaciteit en storingsvrije achterbouw-technieken.

Bij HIBIKE kun je op eenvoudige wijze online je nieuwe MTB Fully aanschaffen

Het aanbod van dit soort fietsen is groot. Je hebt de klassieke MTB Fully 26 inch of de 29 inch, de nieuwe maat 27,5 (650B) tot aan de vette Fatbike Fullys. Bestel je de Fullsuspension bike online, dan vraag je jezelf af hoe stel ik mijn MTB Fully af?“. Met die vraag hebben de fabrikanten ook rekening gehouden. De instelling van de veerweg is gebruikersvriendelijk, zoals die van Autosag van Specialized, of Trek met duidelijke aanwijzingen verband houdend met je opgaven van gewicht en lichaamslengte. Wij hebben ons aanbod in overzichtelijke categorieën ingedeeld. Zoek je bike in onze omvangrijke mountainbikeshop!

 
AJAX Loader Icon