Logo
Levering aan: NL

Inloggen
Status bestelling

Disc-voorwielnaven

Voorwielnaven mountainbikes met schijfrem - voordelig online kopen

Een voorwielnaaf voor een schijfrem ziet er wat anders uit dan gewoonlijk.
Een MTB-schijfremvoorwielnaaf is door de remschijfbevestiging niet symmetrisch. Dat betekent dat de flenzen zich niet op gelijke afstand van het midden van de naaf bevinden. Dat is het belangrijkste verschil met de „non-disc“-naaf.
Technisch betekent deze asymmetrie voor het wiel, dat dit minder stabiel en degelijk is. Dit wordt veroorzaakt door de spaken die niet onder een gelijke hoek van de flens aflopen. Eén kant staat steeds onder meer spanning dan de andere. De door het remmen veroorzaakte krachten, van de remschijf, via de naaf overgebracht op de spaken en velg, versterken deze 'scheve' belasting. Dat betekent ook dat er grenzen zijn aan een lichte constructie. Meestal wordt aluminium toegepast. Carbon wordt ook toegepast, maar scheelt niets in gewicht omdat het carbon dikker en steviger moet worden toegepast om meer sterkte te bieden. Vorderradnabe Scheibenbremse (Disc) z.Bsp. Tune King MTB Disc Vorderradnabe

De constructie binnen de naaf verschilt nauwelijks van die van de non-disc-naaf. Meestal is de naaf gelagerd in twee aan ieder eind van de holle as bevindende industrielagers. Een wrijvingsloze loop van het lager is belangrijk voor het goed functioneren van de fiets en een lange levensduur.
Wij adviseren je om de lagers van je naaf regelmatig op goede, geruisloze loop te controleren en zonodig te (laten) onderhouden of te vervangen.
Hier vindt je onze uitgebreide keuze aan MTB-naven voor IS2000 (6-speed) en Center Lock, vaak in bonte kleuren en voordelig online verkrijgbaar!

 
AJAX Loader Icon