Logo
Levering aan: NL

Inloggen
Status bestelling
Summer Sale up to 60% OFF 🌞 apparel, bicycle parts, accessories >
Huge BIKE SALE 🚲 up to 55% OFF >

Brillen en zonnebrillen

Fietsbril: Brillen voor wielrennen, MTB en wielrennen op de weg.


Kies een categorie in onze fietsbrillenshop:

Fietsbrillen van Adidas, Oakley, Uvex en meer. Topmerken bij HIBIKE

Het dragen van een fietsbril biedt bescherming voor de ogen en is cool. Bescherming wordt geboden door de sterke rijwind van je ogen af te houden, tegen modderspatten en insecten tegen te houden en de ogen te beschermen tegen ultra-violette (UV-)straling en verblinding! UV-straling kan je niet met het oog waarnemen, maar overmatige blootstelling daaraan beschadigt op den duur de ogen. Het voorkomen van verblinding door felle zonneschijn is het andere belangrijke argument om een fietsbril te dragen. Hoe donkerder de glazen, des te minder licht laten ze door. Duurdere Fietsbrillen kleuren mee, passen zich zelf aan aan de lichtsterkte. Je hoeft dan niet met meerdere brillen op stap! Stap je in de felle zon, dan verdonkert de bril automatisch. Vallen er in de namiddag schaduwen, dan worden de glazen weer helder. Het vakbegrip voor dergelijke brillenglazen is „fotochrome lenzen“ en de techniek die erin zit maakt de meekleurende brillenglazen vrij duur.

Fietsbrillen met verwisselbare glazen

Wie afziet van meekleurende glazen, vindt een goed alternatief met een bril met verwisselbare glazen. Een brilmontuur dat je leuk vindt èn je past, biedt dan tegelijk verschillende gekleurde glazen. Je kunt ze snel en eenvoudig, meestal met een paar kliks omwisselen. Meestal bieden zulke wisselsystemen kleurloze, gele en donkere wisselglazen.

Een goede fietsbril die niet beslaat en goed presteert.

Een goede bril heeft een anti-condenslaag of ventilatie-openingen. Want niets is irriterender dan beslagen glazen. De glazen moeten ook kras-en slagvast zijn. Een polarisatiefilter is ook prima. Een dergelijke bril absorbeert schittering en spiegeling, wat contrast en scherpte verbetert. Enige topmodellen zitten vol met dit soort technische foefjes. De prijs van je bril hangt af van wat je ervan verlangt.
Voor het zwaardere werk is de Bike Goggle meer geschikt. Zo'n downhillbril (of motorcrossbril) biedt een betere bescherming voor de mountainbiker of MX-piloot die kickt op de snelle afdalingen. De bescherming rond de ogen is ruimer en vaak zijn afritsbare vizieren verkrijgbaar. Ze lijken veel op skibrillen. Goggles van '100%', Oakley und Fox zijn enorm populair.

Fietsbrillen voordelig online. De testkampioen: Adidas Evil Eye Overigens bieden we ook Brillen-accessoires en onderdelen, van reserveglazen tot aan neusbeschermers toe. Veel plezier met het winkelen - online in onze fietsbrillenshop.

 
AJAX Loader Icon