Logo
Levering aan: NL

Inloggen
Status bestelling
Summer Sale up to 60% OFF 🌞 apparel, bicycle parts, accessories >
Huge BIKE SALE 🚲 up to 55% OFF >

Handschoenen

Lange en korte vinger handschoenen voor iedereen, koop goedkoop online!


Kies een categorie in onze handschoenshop:

Goede fietshandschoenen: een uitkomst!

Fietshandschoenen behoren voor zowel de mountainbiker als de wegrenner tot de basisuitrusting. Waarom zijn handschoenen tijdens het rijden zo belangrijk? Het antwoord ligt voor de hand: Een groot deel van het lichaamsgewicht rust op de handen. Als je niet op de juiste greep op het stuur let, merk je al gauw dat je last krijgt van slapende vingers. Dat houdt verband met het afknijpen van de zenuwbanen. Ook teveel druk op de handpalm kan tot pijn leiden. Dit zijn redenen om aan handschoenen te denken, die aan de binnenkant zijn gevoerd en de gevoelige plekken van de hand beschermt. Een hobbyrijder zal niet zo snel last krijgen, maar een sportieve rijder die veel van de fiets gebruik maakt, leert snel de voordelen van goede handschoenen kennen. Vrouwen blijken gevoeliger voor pijn aan de handen en polsgewricht, vandaar dat voor hen een zeer groot assortiment beschikbaar is. Het verschil tussen dames- en herenhandschoenen ligt niet alleen in de maat en pasvorm, maar ook in dikkere voeringen, ook bij de polsen. Let bij je keuze van een handschoenen dus vooral op pasvorm en comfort en niet alleen op het coole design. Testresultaten in de bekende bikemagazines kunnen je helpen een keuze te maken.

Lange of korte fietshandschoenen kopen?

Handschuhe im Fahrradshop günstig online kaufen. MTB HandschuheHet is vaak een kwestie van smaak of je korte fietshandschoenen of die met de lange vingers wilt kopen. Maar ook het doel waarvoor je ze wilt gewbruiken, is van belang. Wie technisch goed en fel onderweg is, zoals een downhiller of een trailrijder, zal zich ook in de zomer met lichte langevinger-handschoenen goed kunnen redden. Zij bieden een betere grip op het stuur en de remmen. En daarbij beschermen ze de vingers tegen takken en twijgen in de bossen. Ook beschermen de langevinger-handschoenen beter bij een val.

Fietshandschoenen met de mogelijkheid tot berging of bevestiging van je smartphone zijn er ook. Want GPS-apparaten, smartphones, snelheids-en hartslagmeters worden meestal met behulp van een touchdisplay bediend. Als je dus dergelijke electronica gebruikt, zal je moeten opletten bij de koop van handschoenen.

Ob Mountainbikers of wegrenners gebruiken in de zomer vaak korte handschoenen. Luchtig en licht, dunne stoffen, ademend en goed gevoerd op de drukpunten. Er zijn zelfs handschoenen die over een Solar-functie beschikken en ervoor zorgen dat je hand niet met streepjes bruin wordt in het zonlicht. (Roeckl Solar). Dan zijn er ook de waterdichte Hirzl Gripp-handschoenen, die zelfs kletsnat nog houvast bieden op het stuur en remmen. Waar je bij de langevingerhandschoen deze gemakkelijk uittrekt door aan de vingertoppen te trekken, was het uittrekken van een kortevingerhandschoen wel wat lastiger. Daar hebben de fabrikanten ook een oplossing voor gevonden: kortevingerhandschoen met uittrekhulpje: Kleine lusjes aan de binnenkant van de vingers trekken de handschoenen naar de vingertoppen. Probleem opgelost!

Warme winterhandschoenen voor de fiets

Een goede winterhandschoen op de MTB of racefiets biedt meer dan alleen gesloten, lange vingers. De handschoen beschermt tegen de kou en vocht. Vingers bevriezen snel bij vrieskou. Gevoerde winterhandschoenen voorkomen dit. De handschoenen mogen niet te dik zijn, anders heb je geen goed contact meer met het stuur, versnellingen en remmen. Nieuw zijn Drievinger-fietshandschoenen. Je moet er even aan wennen. Dan zijn er nog de vuistwarmers, die de hand tot de duim omvatten, kun je hier vinden.

Bekijk ons assortiment aan MTB-handschoenen, downhill-, motorcross(MX)-, dames- en kinderhandschoenen. Ontdek te topmerken!

 
AJAX Loader Icon