Logo
Levering aan: NL

Inloggen
Status bestelling

Clincher Wheels Rim Brake

Voordelen van clinchervelgen t.o.v. tubeless voor racefietsen

Als je draadbandvelgen of clinchervelgen hebt, betekent dit dat je binnen- en buitenbanden gebruikt, waarbij de bandhiel van de buitenband en de binnenband in de velg passen en geschikt zijn voor het doel waarvoor je de fiets gebruikt. Dat geldt ook voor vouwbanden. Bij tubelessbanden is dat anders. Binnen-en buitenband vormen een eenheid. De velg heeft een vlak profiel en de band wordt daarop geplakt. De clinchervelg voor velgremmen is een klassieker onder de racevelgen: wij bieden een ruime keuze.
Wielen voor draadbanden worden bij racefietsen nog het meest gebruikt. De clincher velgvorm geeft de vorm van de velg aan. De voordelen zijn: Een snelle bandenwissel is mogelijk. De banden zijn goedkoper dan een tubelessband en er is een grotere keuze. Als je, naast ritten op de weg, ook door bossen en velden, over plag en hei crosst, is de keuze voor een draadbandvelg een goede, omdat een tubelessband na een lek op grond van de , minder aantrekkelijk is. Tubelessbanden met de juiste velgen en voorzien van dichtmelk zijn dus OK voor de pure wegrenner die kasseien en gravel mijdt.

Wielen kunnen duur zijn. Het komt erop aan wat je wilt. Het begint met een wiel voor 'beginners' van Shimano voor minder dan 100 euro, tot aan een vol-carbonwielset van 3.000 euro. Laufrad HR, VR oder Laufradsatz Clincher für Felgenbremse, z.Bsp. Shimano Dura Ace Felge Wij hebben voor iedere beurs het passende wiel. Topmerken als Zipp, Lightweight, Tune, Mavic en Specialized bieden genoeg keus. Wij bieden ook aan schijfwielen, als die van Zipp Super 9.

 
AJAX Loader Icon