Logo
Levering aan: NL

Inloggen
Status bestelling

Verzorgingstips rugzakken

Tips reiniging rugzakken

Auch Rucksäcke brauchen Pflege

De rugzak gaat langer mee door juist onderhoud

Reinigen en drogen:
Na het volledig leegmaken van de rugzak, vlekken en vuil verwijderen met vochtige spons en een licht zeepsopje. Is de rugzak erg vuil dan kan men het in de douche of bad schoonmaken. Rugzakken nooit in de wasmachine of wasdroger leggen, omdat het materiaal beschadigd kan raken, de waterdichtheid overmatig wordt aangetast en achterblijvende zeepresten tot huid-irritatie kunnen leiden. Droog de rugzak in een goed geventileerde ruimte. Na het drogen van de rugzak, deze op een droge en goed geventileerde plaats opbergen.

Slecht gangbare ritssluitingen:
Ritssluitingen die niet makkelijk meer lopen, inspuiten met een siliconenspray. Een paar keer op en neer halen en ze lopen weer goed.

Gaten:
Meestal ontstaan gaten in de bodem van de rugzak. Gebruik reparatieplakband aan de binnenkant om de gaten te sluiten. Zijn de gaten groot, dan dichtnaaien.

Beschadigde riempjes:
Bij veel rugzakken kunnen de riempjes of velcrostrips worden verwisseld voor nieuwe.

Na-impregneren mogelijk en gewenst?

De eerste jaren is een rugzak waterdicht. Er dringt, bij langdurige regenval, water naar binnen door de ritssluitingen en naden. Je kunt dit oplossen door de inhoud in waterdichte pakzakken te doen. Het voordeel is, dat de ingepakte artikelen direct kunnen worden gebruikt. Bij grote tours en trektochten kun je een regenhoes gebruiken. Wat oudere rugzakken kun je voor een korte tijdsperiode opnieuw waterafstotend maken door ze te impregneren met behulp van spuitbus. Deze impregneermiddelen kunnen tot huid-irritaties leiden."

 
AJAX Loader Icon