Logo
Levering aan: NL

Inloggen
Status bestelling

Kurier- & Satteltaschen, Schutzhüllen

Fietstassen en de nieuwe mogelijkheden voor bikepacking

Wij voeren een uitgebreid assortiment aan fietstassen. Van de tassen gebruikt voor kantoor en werk tot aan tassen voor de grote tochten en reizen.

Bikepacking noemt men tegenwoordig de trend om je fiets op de juiste wijze te beladen. Zoveel en zo goed mogelijk meenemen, zonder de fiets slecht bestuurbaar te maken! Bij het zgn. Bikepacking ligt het zwaartepunt op het vervoer van basisuitrusting.
Door het gebruik van achterwiel- , voorwiel-, stuur-, bovenbuis- en frametassen zijn er veel mogelijkheden en komen wij op het terrein van de klassieke tourrijder. Het gebruik van de tassen komt tot uitdrukking in het te vervoeren gewicht en de bestuurbaarheid van de fiets. Wie als een „Overnighter“ op stap wil en twee dagen met een outdoor-overnachting op stap wil, kan veel genoegen beleven aan het nieuwe „bikepacking“.

Fietstassen kunnen maar beter waterdicht zijn!

De tassen aan het achterwiel worden meestal als paktassen aangeduid. Rückansicht einer typischen Packtasche, hier Ortlieb Back-Roller ClassicDe inhoud ervan varieert van ca 20 L tot 40 L. Je kunt ze als één tas of als paar kopen, links en rechts aan de bagagedrager van je achterwiel. Deregelijke tassen zijn ook verkrijgbaar voor je voorwiel. Ze worden aan de voorvork bevestigd en worden lowrider genoemd.
Het waterdicht zijn is de belangrijkste beslissing bij de aanschaf. Aankomen met natte bagage, daar wordt niemand vrolijk van. Je moet dan ook zorgen dat de afsluiting van de tassen waterdicht is. Veel tassen beschikken ook over schoudergordels of over een greep om de tassen op te hangen of van de fiets af te nemen en over een universele bevestiging of adapters voor een bevestigingssysteem als KlickFix, Quick-Lock bijvoorbeeld. Echt gemakkelijk zijn de klassieke fietstassen die je links en rechts over je bagagedrager legt. Ze zijn evenwel niet zo flexibel als een koeriers- of draagtas.

Ook frame- en stuurtassen bieden veel plaats

Specialized Vital Oberrohr Tasche günstig bei Hibike kaufen Kleinere, maar zeer practische oplossingen bieden de Frame- of driehoekstassen. Zij storen niet, gebruiken vrije ruimte en bieden plaats aan gereedschap, reserve (binnen- of vouw)banden en kleine spullen. Dan zijn er nog de bovenbuistassen. Hierin passen het mobiel, tabletcomputer, of de Snelle Jelle. Stuurtassen bieden ook nog een extra mogelijkheid om spullen weg te stouwen. Deze zijn ook als "Hardcase" te verkrijgen.

Ontdek nu ons ruime keus aan fietstassen. Wij leveren topmerken tegen gunstige prijzen!

 
AJAX Loader Icon